ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 22 серпня 2012 р.

22.08.2012р. Б. / Гомосексуалісти образилися на молитву Паризького архиєпископа

Французька газета «Le Mond» надрукувала статтю відомого католицького публіциста Патріка Кешиш’яна у відповідь на полеміку, що спалахнула після публікації тексту молитви монсеньйора Андре Вен-Труа, архиєпископа Паризького і президента Французької єпископської конференції. 
 
Молитва, що складається з чотирьох прохань, була написана ієрархом до урочистості Внебовзяття Пресвятої Діви Марії. Одне з прохань у молитві звучить так: «За дітей та молодь, щоб усі ми допомогли кожному відкрити власний шлях до щастя, щоб вони більше не були об'єктом бажань і конфліктів дорослих, а могли повноцінно насолоджуватися любов'ю батька й матері». Гомосексуалісти обурилися цією молитвою та звинуватили архиєпископа у порушенні їх прав. 

«Церква звикла служити килимком для витирання ніг», - обурюється автор статті, зауважуючи, що текст молитви не містить жодного обвинувального слова на адресу осіб і груп, які не поділяють погляд Церкви на людство. І якщо ці особи і групи не відмовляються від свого права на висловлення власної думки, чому Церква повинна мовчати про те, що є одним з пріоритетних предметів її турботи? Церква не повинна йти в ногу з часом, і якби вона це робила в минулому, то сьогодні її голос навряд чи був би почутий. Церква не повинна закривати очі і лякатися еволюції звичаїв, вона зобов’язана оберігати отриману істину. 

За матеріалами: Радио Ватикана

1 коментар:

Леонід Романюк сказав...

Спаситель заповів нам прощати ворогам НАШИМ. Але ніде і ніколи Спаситель не заповідав прощати ворогам Бога!
Тільки крицева невгнутість тих, хто перебуває на Шляху пізнання Істини заради Життя вічного збереже рештки цього світу від докінцевої втрати Душі!