ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 1 серпня 2012 р.

01.08.2012р. Б. / У Ватиканській фільмотеці знайшли фільм сторічної давнини


У Ватиканській фільмотеці знайдено унікальний художній фільм, якому рівно 100 років. Сьогоднішня «L'Osservatore Romano» розповідає про стрічку «Війна за незалежність Америки» режисера Лоуренса Макгіла. Головна героїня фільму французько-американської компанії «Еклер» - абсолютно реальний персонаж. 
 
Художній твір, який виник у 1912 р. розповідає про героїзм звичайної жінки в роки громадянської війни в США, яка стала національною легендою. «Сержанта Моллі» або Моллі Пітчер, справжнє ім'я якої Мері Хейс, знає кожен американець. 

Автор статті у ватиканській газеті Клавдія ді Джованні вважає, що саме мистецтво робить із звичайних людей героїв, які з часом стають душею фольклору, формуючи національну свідомість. Прикладом тому столітній фільм про жінку, яка героїчно вийшла по поле бою, щоб допомогти борцям. Коли її чоловік, який теж знаходився там, був поранений, вона сама стала біля гармати і мужньо вистояла до кінця. 

У статті йдеться про ще одну цікаву деталь: акторка Дороті Гібсон, яка виконувала роль Моллі, вижила в катастрофі корабля «Титанік» і стала знаменитою саме після втілення цього збірного образу американської жінки. Таких жінок було дуже багато в роки боротьби за незалежність, але їх імена і вчинки не увійшли в історію. Однак, завдяки силі впливу кінематографа, скромні героїні не були забуті, вони перетворилися в легенду, пише на завершення статті Клаудія ді Джованні. 


За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: