ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 6 серпня 2012 р.

06.08.2012р. Б. / Гості із Західної Європи допомагають українським безхатченкам


Протягом липня у Дрогобичі (Львівська область) працювали близько 20 гостей із Німеччини, Австрії, Бельгії, Франції та Голландії. Волонтери різного віку, статі, соціального статусу та інтересів приїхали в Україну, щоб допомогти відновити притулок для безпритульних "Наша хата".

Поміж літнім відпочинком і покращенням умов життя для соціально незахищених українців вони обрали допомогу ближньому. Чотири тижні тривав міжнародний будівельний табір. Робота іноземних волонтерів і самих безпритульних кипіла, а місцева молодь і працівники "Карітасу" долучалися до справи, у вільні години забезпечуючи дозвілля і знайомство з Україною для іноземних гостей.

Такі будівельні табори відбуваються починаючи з 2007 року завдяки співпраці "Карітасу" Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ із німецьким Міжнародним будівельним чином IBO (Internationaler Bauorden). Щороку "Карітас" оголошує потребу у допомозі, і влітку волонтери з усієї Європи, які подали заявку на участь у будівельних таборах, з-поміж запропонованих оголошень обирають Україну. 

Дрогобицький Карітас уже відвідали гості з Німеччини, Австрії, Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Швейцарії. Раніше саме їхня фізична праця дозволила відновити напівзруйновані покинуті військові бази, з яких постали господарські корпуси реабілітаційного центру "Назарет" і соціальний гуртожиток для бездомних "Наша хата".

Отець Ігор Козанкевич, директор місцевого "Карітасу", розповідає: "Не встигли ми подякувати першій групі волонтерів, як до нас приїхали нові хлопці та дівчата з Європи. Вони продовжують працювати над системою водопостачання у «Нашій хаті», а також допомагають під час внутрішніх будівельних робіт. Усі волонтери дуже привітні, дружні, відкриті й готові допомагати навіть понад свої сили. Нам, українцям, є чого в них повчитися! Вони приїхали сюди замість того, аби відпочивати на морі, мандрувати екзотичними країнами чи займатися будь-чим іншим, на що вистачає відпустки. А чи готові пожертвувати ми – якщо не свої кошти чи певні матеріальні блага, то принаймні час для тих, хто перебуває у кризі?"


З свого боку, цілий місяць (11 червня – 10 липня) шестеро студентів Дрогобицької духовної семінарії були волонтерами у різних містах Німеччини завдяки тій само співпраці "Карітасу"» з "Bauorden". На пропозицію стати волонтерами відгукнулися двоє студентів 4 курсу та четверо – 3 курсу.

За матеріалами: www.religion.in.ua, caritas-sde.org

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: