ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 28 серпня 2012 р.

28.08.12р. Б. / Острозька Біблія зникла з Національної бібліотеки Киргизстану



Раритетне видання — перша Біблія церковнослов’янською мовою, надрукована в Україні в 1581 році — зникла з Національної бібліотеки в Киргизстану, в якій вона зберігалася.
 
У Киргизстані з Національної бібліотеки за невідомих обставин зникли два раритетних видання XVI століття: книги «Апостол» (1564 року) та «Острозька Біблія» (1581 року, на фото). 

Про це повідомила в понеділок, 27 серпня, урядова газета «Слово Киргизстану». 

«Ці книги є величезною цінністю. Наприклад, у серпні 2007 року екземпляр „Острозької Біблії“ було продано в Лондоні майже за $1 мільйон, а „Апостол“ є першою книгою, надрукованою на слов'янській мові», — пише газета. 

За даними видання, востаннє ці книги виставлялися в жовтні 2010 року на книжковій виставці Нацбібліотеки «Світ російської літератури в Киргизстані». Виставку тоді відвідали президент країни Роза Отунбаєва і спецпредставник президента Росії Володимир Рушайло. 

Проте днями стало відомо, що екземпляри зникли з рідкісних і особливо цінних видань Нацбібліотеки. У статті наводяться слова завідувачки відділом Айтбю Самарбекової, що ці книги передані Росії в обмін на інші книги. Однак директор бібліотеки Жилдиз Бакашева заявила в інтерв'ю одному з місцевих інформагентств, що «бібліотека не практикує обмін рідкісними виданнями». 

У правоохоронних органах Киргизстану поки не підтвердили і не спростували цю інформацію, також як і те, чи порушено кримінальну справу. 

«Острозька Біблія» — перше завершене видання Біблії церковнослов'янською мовою, опубліковане в Острозі (тоді Велике князівство Литовське, зараз — місто в Рівненській області України) Іваном Федоровим у 1581 році зусиллями князя Костянтина Острозького і підготовлених гуртком учених при Острозькій школі. Острозька Біблія є зразком друкарського мистецтва України кінця XVI століття. 

За матеріалами: ZN.UA 

Джерело:    КРЕДО


"Горе народові, який загарбує собі те, що йому не належить..."

Цікаво, це вже вкотре російські, злочинні спецслужби викрадають українську «Острозьку Біблію»..? 


Спочатку, як завжди, грабують українців, привласнюють собі наші, духовні (і не тільки) скарби, а потім роблять оборудки на зразок "культурного обміну" з іншими народами...

р.Б. Леонід.

Немає коментарів: