ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 31 серпня 2012 р.

31.08.2012р. Б. / Іспанія: секуляризація та криза церковних шлюбів


В Іспанії неухильно знижується кількість церковних шлюбів, повідомляє Радіо Ватикану. Згідно з даними Національного Статистичного Інституту на кожні 10 укладених шлюбів припадає шість цивільних. Соціологи вказують багато причин такої ситуації, однією з яких є прогресуюча секуляризація суспільства.

В останні роки спостерігається загальне зниження кількості шлюбів. Донедавна за рік їх налічувалося близько 200 тисяч, але вже рік тому побралося трохи більше 160 тисяч пар. Також за останніх десять років зменшилася кількість церковних шлюбів зі 152 тисяч приблизно до 60 тисяч щороку. Більшість церковних шлюбів укладається в таких регіонах, як Естремадура, Андалузія та Кастилія-Ла-Манча. А цивільних шлюбів найбільше зареєстровано натомість у Каталонії, Мадриді та Валенсії. Привертає увагу Барселона і Жирона, де вони становлять майже 80 відсотків шлюбів.

Нареченими є молоді люди, відносини яких із Церквою незначні або відсутні взагалі. Також немає тиску з боку сім'ї щодо канонічного шлюбу. Молоді чуже поняття зв’язку на все  життя згідно з вченням Церкви. Важливим елементом є переважаючий менталітет розлучення, особливо після введення прем'єр-міністром Сапатеро закону про швидке розлучення. Сильно зросла кількість розлучених, які повторно уклали цивільний шлюб – минулого року таких було близько 45 тисяч осіб. Багато пар розглядають шлюб як свого роду контракт, який у будь-який момент можна розірвати. Наступними причинами є спільне проживання пар без шлюбу і старіння населення.

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: