ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 23 серпня 2012 р.

23.08.2012р. Б. / Україна відзначає День Прапора


Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, в Україні увосьме відзначають День державного прапора. З цього приводу в багатьох містах відбувається урочисте підняття синьо-жовтого стягу.
 
Історики зазначають, що вперше українці виступили під цим прапором в середині ХІХ століття, а державним прапором України синьо-жовтий став у вересні 1991-го. 

Історики відстежують появу синьо-жовтого прапора із середини ХІХ століття. Під час революційних подій «весни народів» під цим прапором виступили українці в Австрійській імперії. 

Кожна нація зі складу тієї держави тоді визначилася і відкрито заявила про свою окремішність. І це проявлялося також і у національній символіці.

Згодом синьо-жовту символіку стали використовувати й на Наддніпрянській Україні, яка входила до складу іншої імперії - Російської. Тут масове використання синьо-жовтих прапорів почалося в 1917 році, після повалення царату. 

Голова Українського геральдичного товариства Андрій Гречило зазначає, що Східна і Західна Україна вкладали свій зміст у поєднання синього і жовтого кольорів. 

«Тодішні галицькі українці чи русини, як їх тоді писали, взяли за основу символіку періоду Галицько-Волинської держави. Золотий лев, який спинається на скелю у синьому полі, використовувався як національний герб, а кольори з цього герба використовували на прапорі. На Наддніпрянщині ці кольори набули асоціативного сприйняття: блакитне - це небо, а жовте - це хлібна нива», - каже експерт. 

За словами Гречила, в роки Перебудови були спроби поєднати радянську та українську національну символіку, проте проекти червоно-синьо-жовтих стягів нікому не сподобалися. Тож, у вересні 1991-го президія Верховної Ради ухвалила рішення про використання синьо-жовтого прапора в протокольних заходах, а офіційно державним прапором України вже у січні 1992 року. 

За словами соціолога Євгена Головахи, попри те, що за радянських часів синьо-жовта символіка була під забороною, українці сприйняли її схвально. За його словами, «комуністи ще намагалися якось відстоювати попередні символи, але, коли змінювали символіку, Комуністична партія була взагалі заборонена».

За матеріалами: Тиждень.ua

Фото День 

Джерело:     КРЕДО


А в нашому місті імені чекіста - Дніпродзержинську, в центрі, попри всі передвиборчі намети від Партії бРехіонів, Коміністів-сатаністів, Партії Литвина - немає жожного синьо-жовтого Державного прапора, а лише "голубі" та "криваві" так, ніби виразно підкреслюючи свою антидержавницьку, ворожу до всього українського, сутність та позицію.

Думаю, що в інших європейських країнах, за таке відношення до Державного прапора, могли б притягти їх не лише до суду..

р. Б. Леонід.

Немає коментарів: