ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 10 серпня 2012 р.

10.08.2012р. Б. / Миряни покликані зробити Церкву присутньою і діючою в місцях доступних лише їм

9 серпня в австралійському Сіднеї розпочався триденний форум під назвою "Proclaim 2012" (Проголошення 2012), присвячений новій євангелізації. Під час відкриття до його учасників звернувся архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської ради з нової євангелізації, який пояснив, що Церква розуміє під цим терміном, і хто повинен її здійснювати і якими шляхами. Архиєпископ підкреслив, що курс на нову євангелізацію пов'язаний в першу чергу з місією Церкви, яка полягає у проголошенні Божого Слова, а не в проблемах, викликаних феноменом секуляризації. Він сказав, що мета нової євангелізації полягає в тому, щоб відновити в людях віру в Ісуса Христа і таємницю Його смерті і воскресіння.
 
"Неможливо здійснювати нову євангелізацію без нових євангелізаторів", - підкреслив архиєпископ Фізікелла. Він переконаний, що ця місія лежить на єпископах, священиках, а також мирянах. Єрарх нагадав, що "миряни спеціально покликані до того, щоб зробити Церкву присутньою і діючою в таких місцях і такій обстановці, де тільки з їх допомогою вона може стати сіллю землі".
 
Для успішного здійснення нової євангелізації архиєпископ Фізікелла виділив три фундаментальні шляхи. Він підкреслив важливість гарного виховання та освіти християн, що дозволить їм глибоко розуміти процеси, що відбуваються в сучасних суспільствах і бути здатними давати на них відповідні відповіді. Важливим для нової євангелізації є жива участь віруючих у літургійному житті Церкви. І, нарешті, третім шляхом нової євангелізації архиєпископ назвав необхідність участі у благодійній діяльності.

За матеріалами radiovaticana.org

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів: