ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 31 серпня 2014 р.

31.08.2014р. Б. / Цифрові медіа руйнують здатність дітей сприймати емоції

діти інтернет
Діти, які зловживають цифровими медіа, мають недостатньо соціальних навичок, аби читати емоції людей. Про це свідчать результати психологічного дослідження, проведеного в Каліфорнійському університеті.
 
Фахівці виявили, що 11 та 12-річні діти, які проводять багато часу за електронними пристроями, гірше читають людські емоції, ніж ті їхні ровесники, які впродовж п’яти днів не піддавалися впливу цифрових медіа. 

«Багато людей шукають користі від цифрових медіа в навчанні, але небагато хто бачить їхню ціну», — каже Патриція Грінфілд, одна із головних авторів дослідження. 

«Ціною» впливу цифрових медіа вона називає зниження чутливості до емоційних сигналів, втрату можливості розуміти емоції інших людей. 

Разом із тим, дослідження показало, що якщо забрати від дітей смартфон на п’ять днів, то соціальні навики покращуються. 

Команда психологів вивчала дві групи шестикласників з однієї школи. Було відомо, що до початку експерименту всі учасники спілкувалися, дивилися телевізор та грали у відеоігри на електронних пристроях в середньому понад   годин на день. 

У рамках дослідження одна група у складі 51 дитини жила разом у таборі впродовж п’яти днів. Електронні пристрої там були заборонені. Інша група з 54 дітей продовжувала користуватися своїми пристроями. 

Перед початком дослідження фахівці вивчили здатність дітей сприймати емоції. Наприкінці експерименту процедуру повторили. Психологи виявили, що ті з дітей, хто перебував у таборі без своїх електронних пристроїв, продемонстрував значне покращення у здатності сприймати емоції. У тих, хто продовжував користуватися смартфонами, все залишилося, як раніше. 

Результати доводять: якщо діти часто використовують медіа, то менше часу присвячують важливим соціальним навичкам. Автори дослідження наголошують на важливості живого спілкування. 

Краще, аби замість смартфона для розваги батьки пропонувати дітям книжки. Читання художньої літератури допомагає не лише краще розпізнавати емоції, а й ставати чутливішими до того, що відчувають інші. 

За матеріалами: osvita.mediasapiens

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: