ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 31 липня 2012 р.

31.07.2012р. Б. / Католикам Дніпродзержинська повернули храм


Депутати Дніпродзержинська внесли зміни в документ вісімнадцятирічної давності і поставили крапку в історії передачі будівлі храму святого Миколая римо-католицькій релігійній спільноті.

Відтепер римо-католики - повноправні господарі церкви і території, на якій розташований храм і храмові споруди.
Замість слова «спільнота» в рішенні виконкому тепер значиться «парафія». 

Спільнота отримала можливість вести реконструкцію і розвиватися на свій розсуд. 

Процес передачі храму римо-католицькій спільноті почався в 1992 році. До цього в будівлі храму був військкомат, ДТСААФ і кооператив металургійного комбінату. 

За матеріалами: РІСУ

Джерело:  КРЕДО  


"...Відтепер римо-католики - повноправні господарі церкви і території, на якій розташований храм і храмові споруди..."


- навіть не знаю, радіти чи сумувати за братів римо-католиків, які тривалий час люб'язно надавали нашій парафії Преображення Господнього УГКЦ, прихисток у капличці Пресвятої Тройці, що міститься під костелом Святого Миколая, коли ми ще не мали, не тільки приміщення, але й реєстрації та землі під будівництво власного храму в місті. То чи ж є підстава для радості, коли бандити, які перед тим обікрали, спаплюжили та осквернили храм Божий, тепер вирішили, нарешті, повернути і юридично закріпити правдивого власника - власником костелу?!

р.Б. Леонід.
 

Немає коментарів: