ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 31 жовтня 2013 р.

31.10.2013р. Б. / У Римі розмовляли про «культуру марноти»

кардинал Брас де Авіс

Кардинал Жуан Брас де Авіс

Аби протиставитися «культурі марноти», потрібне стале християнське виховання, переконаний кардинал Жуан Брас де Авіс, префект Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя.
 
Ієрарх узяв участь у конференції на тему «Вірність і наполегливість у покликанні в контексті культури марноти». Вона відбулася 29 жовтня 2013 р. в Папського університеті Антоніанум у Римі. 

В інтерв’ю для Ватиканського Радіо кардинал Брас де Авіс відзначив, що дотримати вірності будь-якому покликанню людям стає дедалі складніше, особливо перед лицем сьогоднішньої культури, для якої немає нічого остаточного й вічного, де все триває доти, «доки мене це робить щасливим». На думку ієрарха, в такому контексті варто поглибити роздуми над поверненням до вірності, яка буде тривалою і по-справжньому сердечною. 

Особливу увагу він звернув на важливість постійного контакту з Божим Словом. «Слово Боже — друг людини, слово Боже — близьке, не далеке, воно не накладає тягарі, а дає умови для щастя. Коли ми не живемо ним уповні, не живемо з постійними зусиллями, то може статися, що частина нашого життя почне прагнути інших станів, які не походять від Божого слова. І це створює труднощі», — сказав кардинал Брас де Авіс і підкреслив, що фундаментальними для людини є постійні відносини з Богом.
 
За матеріалами: Ватыканскае Радыё

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: