ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 4 жовтня 2013 р.

04.09.2013р. Б. / Нова передача: «Все, що ви хотіли знати про Церкву…»

Антон і Ольга Герасименко
Сьогодні, у п’ятницю 4 жовтня, у день спомину св. Франциска Ассизького, о 14:30 на Радіо Марія стартує нова передача «Католицька енциклопедія».
 
Ведучі передачі – молоде домінікансько-францисканське подружжя, Антон Герасименко (домініканець-терціарій, співавтор «Католицького Вісника» і перекладач CREDO) та Ольга Герасименко (світська францисканка, студентка ІІ курсу Інституту св. Томи Аквінського), тож «Католицьку енциклопедію» можна вважати їхньою свого роду «першою дитиною». 

Мета передачі — підкреслити нерозривність багатовікової традиції Вселенської Церкви з сучасністю, ознайомити слухачів з її здобутками, яких за дві тисячі років з’явилося немало. А крім того, розвінчати певні стереотипи про Церкву та її діячів, які через вплив секулярного світу вже міцно вкоренилися і посеред багатьох християн. Слоган передачі — «Все, що ви хотіли знати про Церкву…» Він може видатися дещо претензійним, але автори обіцяють, що зроблять усе, від них залежне, аби найбільш повно ознайомити слухачів із найкоштовнішими перлинами зі скарбниці Церкви. 

«Католицька енциклопедія» виходитиме раз на тиждень — по п’ятницях, о 14:30. Кожний випуск буде тематичним, сама тема ж залежатиме від церковного календаря: спомину певного святого або церковного свята, що випадає на цей тиждень. 

Передача складатиметься з чотирьох постійних рубрик:
  •  «Музика тижня» — тут розповідатиметься про музичний жанр, напрям або про композитора, музика якого лунатиме у сьогоднішній програмі між рубриками.
  •  «Персона тижня» — цю рубрику буде присвячено конкретній особистості: наприклад, святому, історичному діячеві або політикові. Слід зауважити, що «персона» та її діяльність у житті Церкви може бути як позитивною, так і доволі суперечливою.
  •  «Подія тижня» — у цій рубриці розповідатиметься про цікаву історичну подію, що має тісний зв’язок із тематикою передачі. Військові походи й культурні події, кров мучеників і блиск королів — усе це тут.
  • «Факт тижня» — це рубрика про речі, які, здавалося б, добре знайомі кожному католикові, але разом із тим мало хто замислюється про їхнє походження.
Сердечно запрошуємо всіх, хто хоче знати більше про життя, історію, культуру та мистецтво Церкви, вмикати Радіо Марія у п’ятницю, о 14:30. Попереду – багато цікавого!
Ольга Герасименко
 
Частоти мовлення «Радіо Марія»
Київ: 69,68 FM
Ковель: 68,48 FM
Рівне: 68,24 FM
Вінниця: 70,91 FM
Житомир: 70,04 FM
Кам’янець-Подільський: 73,73 FM
Городок: 73,55 FM
 
Крім того, «Радіо Марія» можна слухати в інтернеті — через програвач на сайті або за адресою:
http://91.203.4.121:8000/stream32 — 64 kbit/s mono
http://91.203.4.121:8000/stream64 — 160kbit/s stereo
http://91.203.4.121:8000/stream160 — 32 kbit/s mono
 
За матеріалами: Інститут Св. Томи Аквінського

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: