ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 17 жовтня 2013 р.

17.10.2013р. Б. / Щороку українці викидають у смітник продуктів на 5 мільярдів гривень


СмітникЗа даними ООН, більше мільярда тонн харчів щороку опиняється на смітнику. А от українці викидають їжі на 5,5 мільярдів гривень, йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1».
 
Журналісти зайшли у найближчий двір і перевірили, скільки саме продуктів потрапляє на смітник. Виявилось, що знайденою їжею ще можна накрити повноцінний стіл. 

Зокрема, кореспонденти знайшли цілу пачку дріжджів, «борщовий набір», в який увійшли петрушка, помідори, перець та буряк. До солодкого столу знайшлися шматочки пирога, печиво і навіть лимон до чаю. Вітамінів на смітнику теж багато – відповідно до сезону – яблука та кавун. 

За словами експертів, через нераціональну покупку і низьку культуру споживання на смітник в Україні щороку викидають продуктів на 5,5 мільярдів гривень. 

Нагадаємо, Папа Франциск засудив псевдокультуру відходів та глобалізацію байдужості. В той час як в одній частині світу викидають продукти, в іншій – голодують. Голод у світі є згіршенням, а щоб його перемогти необхідна солідарна суспільна свідомість. Про це написав Папа Франциск з приводу Всесвітнього дня продовольства, який відзначався 16 жовтня. 

За матеріалами: ТСН 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: