ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 26 червня 2013 р.

26.06.2013р. Б. / У Польщі стартує акція відмов від покупок у неділю




неділя«У неділю не купую» - під таким гаслом Католицька Акція у Польщі розпочала кампанію у підтримку святкування неділі. Ціль кампанії – звернути увагу не тільки на святість неділі, а також на права людей, що працюють, на гідне життя, відпочинок, проведення часу з родиною.
 
Близько 70% дітей Польщі не сідають з батьками за обідній стіл у неділю, а кожна третя дитина не проводить з батьками вечорів, бо вони змушені працювати. Католицька Акція нагадує слова бл. Йоана Павла ІІ, що «праця для людини, а не людина для праці». 

Ось деякі положення акції: 

Не купую в неділю, бо:
-          не хочу, щоб інші працювали, коли я відпочиваю,
-          люди, які працюють у магазинах теж хочуть провести час з родиною,
-          дозволяю іншим дотриматися морального закону утримання від праці в неділю,
-          хочу присвятити цей час родині і Богу. 

Завжди пам’ятаю, що:
-          неділя відрізняється від інших днів тижня, оскільки є днем Господнім,
-          святкування неділі є дотриманням третьої заповіді Божої і першої церковної заповіді,
-          цей день є часом роздумування, тиші, читання і медитації. 

Як Бог «спочив сьомого дня від усього свого діла, що творив був» (Буття 2,2), так само життя людини складається з праці і відпочинку. День Господній – це час, який можемо присвятити родинному, культурному, спільнотовому і релігійному життю (пор. Gaudium et spes, н. 67). 

У найближчу неділю, 30 червня, акція стартує в Тарновській Дієцезії. У парафіях роздаватимуть листівки і розвішають плакати. Єпископ дієцезії Анджей Єж закликає вірян утриматися від покупок в неділю. 

За матеріалами: Католицький Медіа-Центр

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: