ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 14 червня 2013 р.

14.06.2013р. Б. / Туреччина висловила Ватикану ноту протесту




туреччинаМіністр закордонних справ Туреччини висловив протест Ватикану, після того як Папа Франциск назвав масове вбивство вірмен «першим геноцидом XX століття».
 
Папа Римський Франциск згадав геноцид вірмен під час зустрічі з главою вірмен-католиків патріархом Нерсесом Петросом XIX, яка відбулась 3 червня у Ватикані. 

Кілька років тому, будучи главою Католицької церкви в Аргентині, кардинал Хорхе Берґолйьо назвав вбивство і насильницьку депортацію мільйонів вірмен «сумним злочином Оттоманської Туреччини проти вірменського населення і всього людства». 

Близько 1-1.5 млн. вірмен загинули між 1915-18 роками в результаті масових вбивств, в концентраційних таборах і під час насильницького переселення. Однак турецький уряд незмінно заперечує, те, що геноцид взагалі мав місце. 

Влада Туреччини «висловила розчарування» зауваженням Папи, передавши своє незадоволення ватиканським дипломатам в Анкарі і в Римі. 

За матеріалами: Релігія в Україні

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: