ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 24 червня 2013 р.

24.06.2013р. Б. / Папа Франциск: Ісус нас покликав зробити радикальний вибір - «все або нічого»

Вранці 23 червня Папа Франциск очолив Літургію в каплиці Domus Sanctae Marthae, на якій були присутні близько 40 Апостольських Нунціїв, які залишилися у Ватикані після зустрічі з Папою минулої п'ятниці. Коментуючи недільне Євангеліє від Луки, який наводить запитання Христа до апостолів, "А ви за кого Мене маєте?", Святіший Отець наголосив, що треба відповідати Ісусу серцем.

"А ви за кого Мене маєте?". Запитання, на яке Петро відповідає: "За Христа Божого", навіть дві тисячі років по тому хвилює нас, вводить нас в замішання. Запитання, звернене до серця, на яке потрібно відповідати зі смиренням грішника, а не готовими або зручними фразами, – сказав Папа апостольським нунціям, – запитання, що неминуче містить у собі ще одне, настільки ж вирішальне: "А за кого ми маємо Ісуса?":

"Ми теж, оскільки є апостолами і служителями Господа, повинні відповісти, тому що Господь запитує нас: "За кого ти мене маєш?". Він же це робить, правда? Він робить це багато разів! "Що ти про мене думаєш?",  говорить Господь. І ми не можемо зробити вигляд, що не розуміємо. "Ну, Ти ж Месія! Так, я читав". З Ісусом не можна говорити, як з історичним персонажем. Ісус  живий перед нами. Це запитання нам задає жива особистість. І ми повинні відповідати, але серцем".

Ми покликані Ісусом зробити слідом за апостолами цей радикальний вибір, в логіці "все або нічого", і щоб зробити це, сказав Папа, ми повинні бути освячені особливою благодаттю, завжди жити в побожному поклонінні Ісусу і любові до Нього:

"Поклоніння і любов до Його Святого Імені. Впевненість у тому, що Він поставив нас на камені: на камені Своєї любові. І з цієї любові ми даємо відповідь. І коли Ісус задає ці запитання  "Хто Я для тебе?"  треба подумати про це: я поставлений на камені Його любові. Він мене веде. Я повинен твердо відповісти, стоячи на цьому камені й під Його проводом".

"Хто Я для вас?", – запитує нас Ісус. Іноді соромно відповісти на це запитання, – наголосив Папа Франциск, – тому що ми знаємо, що з нами щось не так, що ми грішні. Але це саме той момент, коли потрібно довіритися Його любові та відповідати з почуттям істини, як Петро на березі Тиверіадського озера. "Господь, Ти знаєш все". Саме в той момент, коли ми відчуваємо себе грішниками, Господь нас дуже любить, – сказав далі Папа Франциск, – і, подібно до того, як ставить грішника Петра на чолі Своєї Церкви, точно так і з нами Він зробить щось добре:

"Господь великий! І коли ми говоримо, поклоняючись Йому і люблячи, впевнені в скелі Його любові та в Його проводі: "Ти  Месія", це дає нам благо і допомагає йти вперед з упевненістю і приймати Хрест кожного дня, що інколи буває важко. Рухаймося ж вперед так, з радістю, просячи цієї благодаті: Дай Твоєму народові, Отче, жити завжди в поклонінні й любові до Твого Святого Імені! І з упевненістю, що Ти ніколи не позбавиш Свого проводу тих, кого поставив на скелю Твоєї любові!".

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: