ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 15 грудня 2015 р.

15.12.2015р. Б. / У гості до Святого Миколая завітали діти та молодь з обмеженими можливостями

Передноворічна пора – найкращий час для приємних сюрпризів. Цього року БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» подарував підопічним Центру дозвілля та соціальної адаптації для дітей та молоді з обмеженими можливостями чудову можливість побувати у гостях у святого Миколая. 8 грудня 2015 року 55 осіб, серед яких неповносправна молодь, їхні батьки, працівники Карітасу та волонтери,  відвідали «Маєток Святого Миколая» у с. Пістинь Косівського району.

Зустріч із святим Миколаєм – це особлива подія в житті кожної людини, особливо  для осіб з неповносправністю, які не перестають вірити у чудеса. Потрапивши у маєток, усі відразу поринули у казкову атмосферу, де здійснюються  усі мрії та сподівання. На подвір’ї маєтку побудовані дерев’яні  будиночки із казковими героям, у яких помічники святого Миколая, допомагають йому приготувати подарунки для усіх слухняних дітей.
Потім усі потрапили у будинок, де живе святий Миколай. Під час екскурсії гості познайомились із роботою пошти Чудотворця, куди надходять листи дітей з усієї України. Святий Миколай разом із своїми помічниками читає кожен лист і, для слухняних дітей, підбирає подарунки. Екскурсія продовжилася у музеї новорічно-різдвяної іграшки, де учасники побачили оригінальні ялинкові прикраси від давнини до сьогоднішніх днів. Торкаючись чарівних дзвоників, які прикрашали святково вбрану ялинку, всі охочі загадували бажання, не сумніваючись, що вони збудуться. А в сусідній кімнаті діти та молодь  із захопленням переглядали експозицію, присвячену Національному парку «Гуцульщина», де представлені  різновиди рослин і тварин Карпат. Побували також у робочому кабінеті та світлиці святого Миколая, в яких знаходяться безліч цікавих речей, які вражають своєю дивовижністю.

Прогулюючись казковою садибою, усі з нетерпінням чекали найголовнішого – зустрічі із її господарем - святим Миколаєм. Коли вона відбулася, радості і захвату молодих інвалідів не було меж. Кожен прагнув особисто поспілкуватися із Миколаєм, розказати вірш чи заспівати пісеньку, зробити фото напам’ять. В свою чергу, Миколай вручив кожному присутньому солодкий подарунок.

Для молоді із вадами розумового розвитку, ця поїздка має особливе значення, адже вони потрапили в саме серце Карпат, змогли помилуватися мальовничою природою, подихати чистим гірським повітрям, дізнатися багато нового. А найголовніше те, що в цей день здійснилася дитяча  мрія кожного з них – побувати у гостях у святого Миколая.  «Сьогодні, я побачила будинок святого Миколая, гарне велике подвір’я, де живуть казкові герої, бачила світлицю з мішками подарунків і кімнату з листами, які пишуть діти з усієї України. І навіть зустріла самого святого Миколая. Я дуже щаслива! – розповідає Василина Беч, підопічна Центру дозвілля та соціальної адаптації для  дітей та молоді з обмеженими можливостями.
Захід відбувся в рамках проекту «Денний центр для людей з обмеженими можливостями» (фінансова підтримка Карітас архиєпархії Відня (Австрія)

Повідомила Людмила Ковальчук

Немає коментарів: