ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

11.12.2015р. Б. / Константинопольський Патріарх привітав Папу Римського з нагоди 50-річчя взаємного зняття анатем

7 грудня 2015 р. Константинопольський Патріарх Варфоломій надіслав вітання Папі Римському Франциску з нагоди 50-ї річниці історичного спільної заяви Папи Римського Павла VI і Патріарха Константинопольського Афінагора про взаємне зняття відлучень від Церкви, що призвели до Великого розколу 1054 р.

Кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння християнській єдності, 7 грудня зустрівся з Папою Франциском. Нещодавно він повернувся з Туреччини після відвідування Константинопольської Патріархії на чолі ватиканської делегації, спрямованої до Патріарха Варфоломія для участі у святі св. апостола Андрія Первозванного, шанованого на Фанарі  як небесного покровителя Константинопольської Патріаршої катедри.

Кардинал Кох особисто передав повідомлення Патріарха Варфоломія Папі Франциску з нагоди 50-річчя взаємного зняття анатем. Глава Константинопольської Православної Церкви також надіслав Понтифіку символічний подарунок: свою фотографію разом з Папою Франциском, зроблену під час поїздки Понтифіка до Туреччини у минулому році.

Немає коментарів: