ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 10 лютого 2015 р.

10.02.2015р. Б. / Інвестуємо мир – карета швидкої медичної допомоги від українських громад Лігурії для України

Українські трудові іммігранти, які живуть і працюють в італійській Лігурії, стурбовані подіями на рідній землі. Спровокована московитами так звана «гібридна війна» руйнує економічну структуру країни, зв’язує руки уряду, який тільки прийшов до влади, нищить найдорожче – генетичний фонд нації. Та не вистачає проклинати темряву, щоб побороти її – краще запалити свічку!

Так, ми не можемо зупинити війну поодинці, але разом з Божою поміччю можемо реально наблизити мир. Саме задля цього у громадах Генуї, Савони і К’яварі створені групи людей доброї волі, які моляться за мир, підтримують мир своїм життям, допомагають тим, хто став жертвою війни. Їх називають волонтерами миру.

Першими реальними кроками волонтерів миру була запроваджена щоденна молитва за Україну, текст якої роздано кожному присутньому на Богослужіннях. Коли виникла потреба – збирали пожертви для захисників і потерпілих від воєнних дій. Передавали в Україну теплі речі, предмети першої необхідності, різдвяні подарунки солдатам.

Відчували, що треба зробити щось більше. Машина швидкої допомоги з Італії в Україну – не перша і не поодинока ініціатива українських заробітчан. З благословення капелана о. Віталія Тарасенка волонтери миру шукають потрібну інформацію і зв’язки. Усі вірні багато і щиро молилися за добре вирішення задуманої великої справи. Це була направду Богу угодна і благословенна справа. І цьому є реальне підтвердження. При максимальному розумінні та підтримці асоціації Croce Bianca знайшли машину швидкої допомоги у доброму технічному стані, укомплектовану сучасною апаратурою. Буквально за декілька днів були зібрані потрібні кошти. У завершенні такої, здавалось, клопіткої справи з оформленням документації і переправленням, не виявилось жодних перешкод. Ось радісна новина – машина швидкої допомоги вже в Києві! Вона буде передана благодійному фонду АСАП ЕМС Хотабич і, ми віримо, збереже життя не одного захисника України.

Маємо у Бога надію, що мир невдовзі прийде на нашу багатостраждальну землю. І що це буде остання війна в історії України!

Олег Сагайдак,
керівник групи «Волонтери миру» м. Генуї

ЩИРА ВДЯЧНІСТЬ
На пожертви заробітчан Генуї, Савони, К’яварі, що у Лігурії, придбано машину швидкої допомоги і переправлено в Україну. Вона рятуватиме життя захисникам рідної землі. Велику і добру справу зробили волонтери миру. Всю роботу від першого дня координувала Мар’яна Тріль. Віталій Майданюк допомагав їй знайти потрібну інформацію і контакти. Асоціація Croce Bianca di Pornassio в особі президента Gianfranco Gaggero уважно і з розумінням підтримала ініціативу українських волонтерів, зробивши все можливе зі свого боку. Знайти машину, а потім переправити її в Україну допоміг Ростислав Базилевич. Хлопці волонтери Руслан Варцаба, Андрій Галіян, Петро Варцаба, Василь Петрик відповідали за технічну частину.Почесний консул у Лігурії Giorgio Giorgi взяв на себе функцію оформлення документації.

Всі ми відчували постійну молитовну підтримку капелана о. Віталія Тарасенка та церковних громад наших міст. Всім-всім-всім названим велике і щире спасибі. Хай Бог винагородить вашу жертвенність!

Немає коментарів: