ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 5 лютого 2015 р.

05.02.2015р. Б. / Папа закликає припинити «братовбивче» насильство в Україні і здатися московській імперії в рабство

Папа Франциск
Папа Франциск називає війну в Україні братовбивчим насильством та війною між християнами. Понтифік закликає «задуматися над цим згіршенням».
 
«Моя думка знову лине до улюбленого українського народу, – сказав сьогодні, 4 лютого, Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції. – На жаль, ситуація погіршується та посилюється протистояння між сторонами. Молімося, насамперед, за жертви, між якими дуже багато цивільних, та за їхні родини, і благаймо у Господа Бога, щоб якнайшвидше припинилося це жахливе братовбивче насильство. Знову звертаюся з наполегливим закликом докладати всі зусилля, також і на міжнародному рівні, для відновлення діалогу – єдиного можливого шляху для повернення миру і згоди на цю багатостраждальну землю». 

«Браття й сестри, – додав Папа, – коли я чую слова “перемога” і “поразка”, відчуваю у серці глибокий біль і смуток. Це не є правильні слова. Єдиним правильним словом є слово “мир”. Це єдине правильне слово! Я думаю про вас, браття і сестри українці… Задумайтеся: це ж війна між християнами. Ви всі отримали те ж саме Хрещення! Ви боретеся між християнами. Отож, задумайтеся над цим згіршенням. І молімося, тому що наша молитва є протестом перед Богом в період війни!». 


 ***
Папа Римський назвав війну в Україні «братовбивчою», щоб не сваритись з Російською Православною Церквою, вважає аналітик Релігійно-інформаційної служби України Анатолій Бабинський. 


«Називаючи конфлікт в Україні "братовбивством" Папа хоче таким чином знайти баланс, в той час як є численні докази російської агресії. З одного боку, це свідчить про непоінформованість Папи про ситуацію в Україні, а з іншого – про значний вплив проросійських сил всередині Ватикану. Вони досі сподіваються будувати дипломатичні стосунки з РПЦ», — каже Анатолій Бабинський. 

За матеріалами: Радіо Ватикану / 5 канал / EWTN 

Джерело:   КРЕДО

1 коментар:

Unknown сказав...

Папа Франциск називає війну в Україні братовбивчим насильством та війною між християнами. Понтифік закликає «задуматися над цим згіршенням»...

Мій улюблений Папа, на догоду Кірілу і Кремлю, здає українців у московське рабство, тож дійсно є підстава для того, щоб «задуматися над цим згіршенням» Папи...

сл.Б. Леонід.