ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

06.02.2015р. Б. / Православні білоруси зібрали допомогу для українських фронтовиків

допомога фронту
Вірні парафії Жировицької Ікони Матері Божої відправили 31 січня 2015 р. гуманітарну допомогу для українських військових, які мужньо захищають свою державу від російського агресора. Збором допомоги керував безпосередньо настоятель парафії, митрофорний протоієрей о. Зіновій Жолобак.
 
Необхідне уточнення: парафія Жировицької Ікони Матері Божої об’єднує православних білорусів, які мешкають у Гайленд-Парку, штат Нью-Джерсі, США. Згадана парафія належить до Білоруської Автокефальної Православної Церкви. 

За короткий час парафіяни назбирали чималу суму грошей і багато речей. На пожертвувані кошти було вирішено купити теплі речі та медичні препарати для українських солдатів: рукавиці, шапки, теплу білизну, наплічники, спальні мішки, а також мокрих серветок і аптечки першої допомоги при травмах (на 200 осіб). 

Загальна вага посилок склала близько 500 фунтів (220 кг). Усе зібране відправили на волонтерський центр у Києві. 

Особливий внесок у цю благодійну справу зробила голова Сестринства парафії, пані Людмила Бакуновіч. Люди продовжують збирати пожертви для наступної допомоги. Раніше, навесні 2014 року, ця ж само парафія зібрала кошти для допомоги батькам загиблого на Майдані в Києві Михайла Жизневського.
Зіновій Жолобак
На фото: о.Зіновій Жолобак
За матеріалами: БелАПЦ, Наша Ніва

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: