ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 1 листопада 2014 р.

01.11.2014р. Б. / Голова Європарламенту: візит Папи - унікальна подія для обох сторін

Візит Папи Франциска в Європарламент є унікальною можливістю для обох сторін, вважає голова законодавчого органу Європейського союзу Мартін Шульц. Після аудієнції у Папи, 30 жовтня 2014 р., політик зауважив, що в поточний історичний період Святіший Отець, можливо, є найавторитетнішою особистістю не тільки для католиків, а й для багатьох інших людей. Він є дійсно вказівним знаком для світу, що мчить на небезпечній швидкості, іноді, в дуже небезпечних напрямках, зазначив німецький соціал-демократ. З іншого боку, Папа зустрінеться з представниками майже 507 млн. людей з 28 країн. Тому, цей момент буде особливо важливим, вважає Мартін Шульц.

На думку політика, послання Папи про справедливість і культуру зустрічі, буде добре прийняте в Страсбурзі. Теми соціальної справедливості, масового безробіття, особливо серед молоді, дуже часто піднімаються на дебатах євродепутатів, зазначив він. Говорячи про останні реформи Євросоюзу, особливо в банківській сфері, Мартін Шульц підкреслив існування бажання стримати спекулятивний капіталізм, який вийшов з під контролю і став причиною кризи, що переживає Європа.

Голова Європарламенту поділився думкою про те, що Папа, який прибув з Латинської Америки, може допомогти жителям Старого Континенту стати більш проєвропейськими: він бачить в ідеї Європи не тільки можливість для політики миру, але також пристрій в контексті багатополярного світу. "Я б хотів, щоб багато європейських громадяни поділяли цей погляд", - сказав політик.

Немає коментарів: