ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 22 листопада 2014 р.

22.11.2014р. Б. / У Москві десятки тисяч людей взяли участь у Марші миру

(Фото: Facebook Бориса Немцова)
Десятки тисяч росіян вийшли на Марш миру в Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії, протестуючи проти війни, яку розв’язало керівництво РФ на чолі з Володимиром Путіним проти України. Пропутінські активісти та прихильники терористів ДНР і ЛНР провокували учасників антивоєнних акцій, закидали їх яйцями. Тим часом російські нафтові компанії зазнали величезних втрат від санкцій, а російські виробники – від бойкоту їхніх товарів українцями.

У Москві десятки тисяч людей взяли участь у Марші миру. Про це повідомляє ТСН.

Учасників «Маршу миру» в Москві російські силовики змусили проходити через «рамки». Тому акція почалася з 20-хвилинною затримкою. «Рамки» повинні бути встановлені в двох місцях, але цього з якихось причин не було зроблено.

Очевидці розповідають, що силовики перевіряли всі плакати і забирали ті, де було прізвище Путіна. Учасники акції скандували «Ні війні!» і «Не можна стріляти в братів!». Люди кажуть, що вони проти агресивної політики їхнього президента Володимира Путіна.

Одна з жінок на питання, хто винен у війні на сході України, відповіла: «Ми самі винні. Громадянами своєї країни потрібно бути, а не населенням».

Учасники утворили дві колони. На чолі однієї з них стали російські опозиціонери Борис Нємцов, Михайло Касьянов, Сергій Митрохін. Пізніше колони повинні об’єднатися на Трубній площі. Багато учасників постаралися одягнутися в кольори українського прапора, деякі жінки одягли вінки.

Помічені також російські імперські націоналісти з прапорами терористичного угрупування ДНР і відповідними гаслами. Кільком із них вдалося пробратися за огорожу до учасників «Маршу». У провокаторів також був транспарант «Марш зрадників», однак силовики його вилучили.

У Новосибірську поліція і прокремлівські провокатори зірвали «Марш миру». Про це повідомив російський опозиційний активіст Олександр Сотник на своїй сторінці в Facebook, передає ЛІГА.net.

Поліція виривала в учасників акції український прапор, а тамтешні «тітушки» погрожували їм фізичною розправою.

«Це ще раз доводить те, що партія війни знаходиться в Кремлі. Путін не хоче миру. Він жадає трупів, крові, смерті, горя і страждань. Може, пора його вже нахлобучити цим усім: горем, стражданнями і смертю? Тільки – особисто його, а не нас?» – зазначив Сотник.

У Санкт-Петербурзі пройшла антивоєнна акція у вигляді так званого народного сходу біля Казанського собору. На акції, яка зібрала кілька тисяч учасників, було затримано 10 осіб. Про це повідомляє Ехо Москви.

Як мінімум четверо затриманих – учасники «Маршу миру». Один з них був доставлений в автозак нібито за нецензурну лайку.

Уповноважений із прав людини в Санкт-Петербурзі Олександр Шишлов повідомив, що оцінює дії поліції як задовільні. Він також відмітив її високий професіоналізм за затримання провокаторів.

Російські нафтові компанії визнали, що введені США та ЄС санкції помітно позначаться на розвитку видобутку в РФ, пише «КоммерсантЪ».

Як зазначає видання, ЛУКОЙЛ став першою з найбільших нафтокомпаній РФ, що оголосила про наслідки посилених тиждень тому санкцій Заходу. Глава компанії Вагіт Алекперов у п’ятницю констатував, що хоча проти ЛУКОЙЛа введені тільки технологічні, а не фінансові санкції, зарубіжні ринки капіталу закриті. «Ми не розраховуємо, що отримаємо якісь гроші, особливо на середньостроковий період, треба розраховувати тільки на власні кошти», – сказав він. На початку вересня ЛУКОЙЛ уже повідомляв про намір скоротити інвестпрограму на 2015 рік на $2 млрд, зверстати її без урахування позик.

Технологічні санкції США і ЄС на ЛУКОЙЛ вплинуть менше: за словами Алекперова, обмеження на технології для робіт на глибинах понад 150 м не торкнуться мілководних проектів на Каспії. Але проблеми з шельфом з’явилися у Газпромнафти: гендиректор компанії Олександр Дюков у суботу заявив, що «три-чотири партнери» призупиняють співпрацю. За його словами, для бізнесу Газпромнафти це не критично, але потрібен час на пошук нових партнерів.

Критичною відмова західних партнерів буде, швидше за все, для «Роснефти». У п’ятницю ExxonMobil, яка володіє 33,3% в СП з держкомпанією з розробки трьох Східно-Приновоземельських ділянок, що почала буріння свердловини на Університетській-1, повідомила, що Мінфін США «видав ліцензію ExxonMobil і залученим до роботи американським постачальникам та громадянам, щоб забезпечити безпечне і відповідальне згортання операцій, пов’язаних з експлуатацією свердловини». За словами віце-президента «Роснефти» Лариси Каланди, компанія задоволена цим рішенням. Але для подальшої роботи ExxonMobil потрібні нові дозволи. За даними видання, роботи на Університетській завершаться до середини жовтня, а як буде розвиватися ситуація далі, неясно.

Каланда дала зрозуміти, що ExxonMobil ризикує втратити проект: «Якби «Роснефть» продовжувала працювати на Університетській і вийшла б на комерційне відкриття, то для того, щоб наші партнери повернулися в проект, потрібно було б почати нові переговори».

Санкції забороняють і постачання устаткування й технологій для видобутку сланцевої нафти, а у ЛУКОЙЛа є СП з Total із розробки важковидобувної нафти баженовської свити (питання про те, чи вважає влада США цю свиту сланцем, не закрито). Алекперов повідомив, що юристи компанії оцінюють можливий вплив санкцій на СП. Найбільш уразливим місцем російської нафтової галузі, на думку Алекперова, є використання американської технології гідророзриву пласта. Формально поставка до РФ цього обладнання не заборонена санкціями, якщо воно призначене для роботи на традиційних покладах. Але, на думку глави ЛУКОЙЛа, санкції можуть бути розширені, і «треба сьогодні докладати масу зусиль, щоб подолати складнощі, якщо ці обмеження будуть».

З моменту початку російської агресії проти України більше половини українців відмовилися від покупок товарів з РФ. Втрати російських виробників у результаті бойкоту їхніх товарів в Україні становлять сотні мільйонів доларів. Про це йдеться в репортажі ТСН, інформує еizvestia.com.

З початком російської агресії в Україні в Інтернеті почали з’являтися заклики до бойкоту російських товарів, які надалі переросли в акції в місцях торгівлі.

Зі слів соціолога Ігоря Бігуна, вже більше 50% українців відмовилися від покупок товарів, вироблених у Росії.

За словами авторів репортажу, в результаті бойкоту російські виробники харчової продукції понесли збитки у $100 млн, а продажі російського одягу в Україні скоротилися на 70%.

Заклики до бойкоту товарів російського виробництва також звучать у Польщі.


Немає коментарів: