ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 23 листопада 2014 р.

23.11.2014р. Б. / Особовий склад Академії сухопутних військ взяв у часть у заходах із вшанування пам’яті жертв голодоморів

Впродовж дня в усіх храмах Львова пройшли поминальні служби за невинними українцями, які стали жертвами голодоморів, що були влаштовані злочинною радянською владою в 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 роках.

Разом із керівництвом міста Львова та Львівщини, органів місцевого самоврядування, представниками громадськості й простими льв’янами символічну композицію з пшеничних і житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій поклав й начальник видового навчального закладу генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Продовжились заходи біля памятника Тарасові Шевченку. Там відбулась екуменічна панахида за жертвами голодоморів в Україні. Потім під звуки метронома всі льв’яни та гості міста вшанували загиблих та постраждалих в ті буремні роки загальнонаціональною «Хвилиною мовчання».

Після символічного передзвону церковних дзвонів разом з усіма присутніми начальник Львівського гарнізону – начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук запалив свічку в знак шани та глибокої пам’яті про жертви голодоморів.

На залишились осторонь й офіцери та курсанти Академії сухопутних військ. Напередодні для вихованців Академії сухопутних військ відбулась низка тематичних заходів, під час яких майбутнім офіцерам нагадали причини та наслідки злочинів проти людства, які скоїли безпринципні радянські керівники в різні роки. В День пам'яті жертв голодоморів вони запалили лампадки та виклали символічний хрест на стройовому плацу навчального закладу, а також вшанували хвилиною мовчання жертв жахливих злочинів проти українського народу.

Довідка. День пам'яті жертв голодоморів – щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно цього дня громадяни відвідують поминальні богослужіння й покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Голодомор – термін, що вживається для позначення масового організованого на території СРСР голоду, значною мірою на території сучасної України, в 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках.

Майор Антон МИРОНОВИЧ,
Медіа-група Академії СВ


Немає коментарів: