ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 15 листопада 2014 р.

15.11.2014р. Б. / Папа Франциск закликав бухгалтерів ставити людську гідність вище за бюрократію

14 листопада 2014 Папа Франциск звернувся з промовою до економістів і бухгалтерів з різних країн світу, які зібралися в Римі для участі у Всесвітньому конгресі Міжнародної федерації бухгалтерів. Понтифік підкреслив, що в сьогоднішньому соціально-економічному контексті проблема роботи стоїть дуже актуально. Професійна діяльність дозволяє економістам добре уявити важку реальність людей, які не мають стабільного заробітку або залишилися без роботи, тяжке становище їхніх сімей, а також молоді в пошуках свого першого робочого місця. Багато людей, особливо іммігранти, змушені працювати "в тіні", без елементарних юридичних та економічних гарантій.

В таких умовах, попередив Святіший Отець, може виникнути сильна спокуса захищати тільки свої власні інтереси, не турбуючись про загальний добробут, справедливість і законність. Тому ті люди, чия професія пов'язана з функціонуванням економічного життя країни, повинні відігравати конструктивну роль, пам'ятати, що за кожним папірцем стоять людські обличчя і життя. На думку Папи, професіонал-християнин повинен у молитві черпати сили для того, щоб добре виконувати свої обов'язки, а також щоб "йти ще далі": стикаючись з людськими труднощами, шукати такі рішення, які б ставили людську гідність вище за бюрократію.

Саме людина з її гідністю, а не гроші, повинні завжди бути в центрі уваги, вважає понтифік. Коли гроші стають метою і причиною кожної справи та ініціативи, то в суспільстві почнуть переважати утилітарне бачення і логіка дикої погоні за прибутком.

Папа закликав учасників Конгресу сприяти досягненню суспільного і економічного благополуччя всього людства, відкриваючи перед кожною людиною можливості реалізації її потенціалу. Понтифік підкреслив необхідність чесного, справедливого і братнього вирішення проблем найслабших і бідних. Не досить дати відповіді на економічні питання, потрібно створити і підтримувати економічну і фінансову етику, переконаний Папа Франциск.

В кінці свого звернення Святіший Отець нагадав про природну, економічну, культурну і суспільну спадщину, яку ми зобов'язані передати майбутнім поколінням, про необхідність глобалізації солідарності і справедливості, без якої неможливо досягти справжнього і довговічного миру.

Немає коментарів: