ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 22 березня 2013 р.

22.03.2013р. Б. / Білорусь: подячні молитви в Друї за Конгрегацію Євхаристок


Конгрегація Сестер Євхаристок
 
В день урочистості св.Йосифа, 19 березня, у Друї (Білорусь) відзначали 90-ту річницю заснування Конгрегації Сестер Служебниць Ісуса в Євхаристії. Згромадження, виключною харизмою якого є служіння Ісусу Євхаристійному, заснував блаж.Георгій Матулевич, якого ще називають за його «прибалтійським іменем» – Юргіс Матуляйтіс.
 
«Центром духовного життя й апостольської діяльності всієї громади Сестер Служебниць Ісуса в Євхаристії є Ісус Христос у таємниці Євхаристії». Цими словами перед Ісусом у Пресвятих Дарах розпочалось урочисте святкування 90-річчя заснування Конгрегації. Під час адорації лунали співи, які підготувала молодь із сестрами, роздуми, в яких вони дякували Богові за отримані благодаті, молитви за сестер, які вже відійшли до вічності, та прохання про подальші благословення. 

Друя

Після спільної молитви перед Пресвятими Дарами, о 12.00 розпочалася св.Меса, в якій передслужив Апостольський адміністратор Вітебської дієцезії о.прелат Франциск Кісель. Згромаджених на святі привітав о.Сергій Суринович – настолятель парафії Пресвятої Трійці в Друї. Своє вітальне слово сказала с.Софія Григотович – настоятелька Білорусько-Литовської делегатури. Від імені сестер-євхаристок вона привітала священиків, гостей, співсестер, які зібралися на урочистість з усіх сторін світу, і вірних, які прийшли до храму на спільну молитву. 

Перед проповіддю, яку виголосив о.Михайло Цвечковський МІС, с.Світлана Грейть прочитала короткий нарис з історії Конгрегації Сестер Служебниць Ісуса в Євхаристії. У процесії з дарами від спільноти євхаристок було принесено обрус для вівтаря, як подарунок для парафії. Літургію прикрасив співом хор із Друї та Слобідки. Після причастя сестри відновили чернечі обітниці: чистоти, бідності та послуху. 

По завершенні св.Меси охочі мали змогу послухати про історичні експонати, розташовані у храмі. Про те, як вони пов’язані з минулим сестер-євхаристок, розповідала Катерина Лавриненко. Підготовлено було також і виставку фотознімків, на яких можна побачити початки життя і праці сестер. За їхнє віддане служіння Богові та людям просимо про всі потрібні благодаті, мужність і сильну віру на шляху їхнього покликання. 

Друя

Конгрегація сестер-євхаристок зазнала скрутних часів майже від самого початку свого виникнення, адже її вік не набагато старший за постання Радянського Союзу. Євхаристки виїхали з цих теренів, і повернулися за настання релігійної свободи. 20 років тому Конгрегація провела територіальний поділ, і центр Делегатури, яка охопила Росію, Казахстан і Грузію, було визначено у місті з промовистою назвою Маркс (Саратовська обл.). Там зараз євхаристки відбувають новіціат у монастирі при храму Христа Царя.

Казахстан був важливою територією також і для сестер-євхаристок: туди засилали чимало католиків, і сестри служили там таємними катехізаторками. 

У Грузії євхаристки служать у пос.Схвілісі (Суфліс), Ахалціхського району, де мешкає багато вірмен римо-католиків. 

В Україні отці-маріани та сестри-євхаристки працюють, зокрема, в Харкові.

За матеріалами: Каталіцкі Веснік

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: