ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 5 березня 2013 р.

05.03.2013р. Б. / Блаженніший Святослав застеріг від споживацтва



Святослав ШевчукУ своїй проповіді на Неділю про блудного сина Патріарх УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) застеріг від споживацького ставлення до Бога та людей.
 
На прикладі притчі про блудного сина Блаженніший Святослав провів паралель між споживацькими стосунками синів до їхнього доброго батька та між сучасністю, в якій переважає корисливий спосіб життя. Словами: «Ми так звикли використовувати один одного: діти – батьків, батьки – дітей, влада – своїх громадян, що часом по-іншому не вміємо ставитися один до одного», – підкреслив Патріарх УГКЦ. 

Затьмарена гріхом людська природа не може ніяк інакше поводитись, як через призму власної егоїстичної вигоди. Тому можна вважати, що Господь, через притчу про блудного сина підготовляє нас до початку Великого Посту, в якому ці, зруйновані та зіпсуті, стосунки з Богом ми можемо відновити. Визнання власного споживацького стилю життя та повернення Богові Його належного місця в нашому житті – шлях оздоровлення відносин з Богом. Передумовою відновлення цих стосунків з Богом є відновлення відносин з нашими ближніми, з якими всі ми спільно ділимо спільну спадщину – Землю та її щедрі дари. 

За матеріалами: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології 

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: