ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 21 березня 2013 р.

21.03.2013р. Б. / Папа хоче зробити Україну католицькою, – православний митрополит


Павло Лебідь
Православний митрополит УПЦ (МП) Павло (Лебідь) заявив, що новий Папа Франциск, як і його попередники, хочуть зробити Україну католицькою. Ієрарх також висловив своє незадоволення тим, що українські ЗМІ активно висвітлювали події навколо обрання та інтронізації нового Понтифіка.
 
Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський та Чорнобильський Павло заявив, що українські журналісти мали б так само активно висвітлювати вибори Болгарського і Антиохійського Патріархів, як вони висвітлювали вибори Папи Римського. 

«З екранів телевізорів твердять: «Ми вибрали Папу! У нас є Папа!» У них, може, і Папа, а у нас - Блаженніший Митрополит Володимир. Тому, не треба заявляти, що «ми вибрали» від імені всього народу», - наводить позицію митрополита Павла сайт Києво-Печерської лаври. 

Ієрарх заявив що любов нинішнього Папи до України, як і його попередників, зумовлена прозелітичними мотивами. «Вони кажуть, що новий Папа любить Україну. Всі Папи люблять Україну, тому що вона - православна, а вони хочуть зробити її католицькою», - заявив православний митрополит. 

Також митрополит Павло сумує з того приводу, що начебто католицьке духовенство не говорить про Христа, зосередившись лише на постаті Папи: «Сумним є той факт, що, обговорюючи обрання Папи, ніхто, окрім одного католицького священика, здається, з Аргентини, навіть не згадав про Христа». 

Серед претензій ієрарха до ЗМІ також те, що журналісти говорять про позицію Папи щодо неприпустимості абортів і гомосексуальних союзів: «Православна Церква завжди виступала і виступає до сьогоднішнього дня проти цих беззаконь, содомського гріха і страшного гріха вбивства дітей в утробі. Чомусь православних Патріархів і єпископів наші телеканали не показують і не розказують про їх просвітницьку діяльність у цих питаннях». 

Митрополит Павло також висловив сподівання, що політика Папи Франциска продовжить лінію Бенедикта XVI: «При ньому в Україні трохи вщухли захоплення храмів і, хоча греко-католики ніколи не були щирими, і від них можна чекати чого завгодно, але все ж, мені здається, попередній Папа їх стримував». 

Нагадаємо, в Інавгураційній Месі Папи Франциска, яка відбулась у Ватикані 19 березня, були присутні 130 офіційних делегацій, серед яких 30 президентів країн. Вперше майже за тисячу років на інавгурації був присутній православний Вселенський Патріарх Варфоломій. 

Джерело:    КРЕДО

1 коментар:

Unknown сказав...

Щиро співчуваю блаженнішому владиці Павлові, бо він, так і не навчився відрізняти добро від зла, то ж як тепер буде повчати цього своїх вірних? Адже "...кому більше дано, з того більше й спитається..."

р.Б. Леонід.