ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 9 березня 2013 р.

09.03.2013р. Б. / Директор Ватиканських музеїв: фрески Сікстинської капели — навчання Церкви в образах


"Фрески Сікстинської капели — це навчання Церкви, представлене в образах", — вважає директор Ватиканських музеїв Антоніо Паолуччі. На 2,5 тис. кв.м. представлена вся історія Всесвіту — від "хай буде світло" до Апокаліпсису. "Якщо кардинали-виборці зможуть побачити все це, то зрозуміють велич своєї ролі та вагу своїх рішень", — сказав в інтерв'ю Ватиканському радіо Антоніо Паолуччі. Він зазначив, що Сікстинська капела була побудована для подій особливої важливості, до яких відноситься також і обрання нового Папи.
 
На думку вчених, святиня була зведена за тими ж розмірами, які мав зруйнований Єрусалимський храм — розмірами, зазначеними у Біблії  у II книзі Хронік, щоб бути свого роду Воротами Нового і остаточного Завіту між Богом і Його народом під знаком Римської Церкви.

Директор Ватиканських музеїв поділився цікавим фактом щодо деяких оптичних ефектів, присутніх в Сікстинській капелі. Він розповів, що коли кардинали входять в неї, їх погляд завжди скеровується у бік правої стіни, на якій представлена сцена як апостол Петро отримує ключі — встановлення інституту папства. Потім, коли кардинали сідають на свої місця, їх погляд звертається на іншу фреску — зі сценою Страшного суду: вони бачать ангелів, які тримають в руках знаряддя катування Ісуса. На думку Антоніо Паолуччі, цей образ свідчить про те, що на останньому суді доведеться засвідчити, наскільки кожен в своєму житті залишався вірним Христу.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів: