ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 13 березня 2013 р.

13.03.2013р. Б. / Чи можуть християни приймати біометричні паспорти?


прес-конференція
 
Про ставлення православних, католиків та протестантів до біометричних паспортів говорили під час прес-конференції 12 березня у Вінниці. Новий закон обговорювали представники різних християнських спільнот та Державної міграційної служби.
 
Від 1 січня 2013 року, дня, коли закон «про єдиний державний демографічний реєстр» вступив у дію, до Державної міграційної служби у Вінницькій області надійшло понад 500 звернень вірян з відмовою приймати біометричні паспорти. Про це повідомив начальник управління Державної міграційної служби у Вінницькій області Борис Наливайко. 

протоієрей Володимир Тютюненко

Представник Вінницької єпархії УПЦ (МП) протоієрей Володимир Тютюненко, пояснюючи під час прес-конференції таку реакцію вірян, заявив, що православні не проти біометричних паспортів, як таких. Але їм важливо щоб була альтернатива для тих, хто вважає для себе неприйнятним біометричний паспорт. Свого часу така альтернатива була передбачена при введенні ідентифікаційних номерів. Також о.Володимир наголосив на неприпустимості об’єднань різних баз даних: не повинно існувати універсального цифрового ідентифікатора, який би містив інформацію про різні сфери життя людини. 

Відповідаючи на побоювання православних, Борис Наливайко зазначив, що новим законом передбачена можливість відмови від біометричного паспорту з релігійних чи інших причин. Для цього потрібно лише написати відповідну заяву. За словами чиновника, люди, які відмовляться від біометричних паспортів, ніяк не будуть утиснені у своїх правах. Також він зазначив, що новий закон офіційно не передбачає злиття різних баз даних про людину. 

Борис Наливайко

Борис Наливайко розповів, що вся «біометрія» полягатиме на відцифровуванні тих данних, які і так містяться у паспорті – ім’я та прізвище власника паспорту, його фотографія та підпис. Ці данні будуть вноситися у спеціальний чіп на останній сторінці внутрішнього та закордонного паспорту громадянина України. Ані про відбитки пальців, ані про сканування зіниць у законі мова не йде. Виключно за бажанням власника паспорту, у цей чіп може бути внесена також інша інформація – група крові, медичні протипоказання тощо. 

о.Микола Мишовський Представник Католицької Церкви, о.Микола Мишовський заявив, що питання паспортів загалом не є у компетенції Церкви, але цей закон викликає запитання, чи не йдеться тут насправді про роздуття бюрократичного апарату і стягнення чи відмивання грошей. Сумнівним на думку священика є і збереження конфіденційності інформації. Загалом введення цього закону, на думку о.Миколи, є не на часі. Наразі біометричні паспорти ввели лише 18 країн світу. Натомість в Україні, за словами священика, є набагато актуальніші проблеми – зокрема величезна кількість абортів. За часи незалежності в Україні було вбито десятки мільйонів ненароджених дітей, що приблизно дорівнює нинішній кількості живих громадян. 

митрополит Роман
Представник Української Автокефальної Церкви митрополит Роман заявив, що бачить у «чіпізації населення» знак Антихриста і збуття пророцтв з книги Одкровення. За його словами, грецькі старці з гори Афон застерігають християн від електронних чіпів. 

А от Михайло Вільчинський, представник Церкви Адвентистів 7 дня заявив, що його конфесія не має якихось доктринальних чи богословських претензій до біометричних паспортів. 

Кілька учасників прес-конференції також виявили здивування тим фактом, що обговорення нового закону з представниками релігійних організацій відбувається вже після його введення. 

прес-конференція 

прес-конференція 

SONY DSC​ 


Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: