ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 13 квітня 2015 р.

13.04.2015р. Б. / «Капелан – видимий знак Божої сили і благодаті для військовослужбовців…» - Глава УГКЦ

Присутність капеланів УГКЦ в українському війську має на меті захоронити його від усього злого. Бо дуже нелегко залишатися людиною у нелюдських обставинах. Непросто сповнити свій обов’язок - захищати Батьківщину, тоді, коли це складно здійснити. Тому завдання капелана – в складних обставинах допомогти людині проявити найкращі її душевні риси.

Про це сказав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, в інтерв’ю для 5-го каналу на свято Воскресіння ГНІХ 12 квітня 2015 року.

За словами Першоієрарха Церкви, тільки любов робить людину героєм. Тому капелан у війську – той, хто вчить любити. «В таких обставинах бойових дій нам важливо відчути, що Бог є з нами. Він є той, хто нас ніколи не залишить», - додав він.

Продовжуючи свою думку Першоієрарх Церкви підкреслив, що наша держава стала жертвою несправедливої агресії. Проте, сам Ісус добровільно пожертвував себе на розп’яття задля спасіння людського роду. «Присутність священика серед військових в зоні АТО є видимим знаком Божої сили і благодаті, яка завжди є з тим, хто відстоює правду», - сказав Блаженніший Святослав.

Немає коментарів: