ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 27 квітня 2015 р.

27.04.2015р. Б. / Чи досягнула українська економіка дна

З одного боку можна говорити про те, що економіка України досягнула свого природного, дна, але з іншого – є такий фактор, як наша економічна влада, котра спроможна далі поглиблювати це дно, заявив «Погляду» економіст Андрій Новак.

«Це видно і по ситуації з курсом гривні, і по загальній економічній ситуації, стані державного бюджету. І уряд, і Нацбанк на сьогодні роблять все, щоб економічна ситуація погіршувалася», – вважає економіст.

На його думку, всі кроки влади є прямо протилежні тим, які мали б робитися в нинішній ситуації. Це і політика зниження соціальних стандартів, політика рефінансування банків, відсутність стратегії та хаотична реакція на економічні виклики.

«Щоб активізувати економіку, зараз потрібно діяти як у 2000 році, коли ми перевели економіку з стадії падіння, яке тривало усі 90-ті роки у зростання. Це було зроблено завдяки одному цікавому кроку – була здійснена масштабна, але контрольована емісія гривні, яка була спрямована на підвищення соціальних стандартів – зарплат і пенсій. Люди, маючи на руках більше грошей, змогли більше споживати товарів і послуг. Таким чином була активізована економіка. Зараз зроблено все навпаки, а це означає звуження внутрішнього споживання, і прирікання економіки на падіння ВВП. Треба активізувати внутрішній ринок. Бо для рефінансування власників банків емісія є, причому досить масштабна, а людям - затягування поясів. Має бути навпаки - людям дати вищі заплати і пенсії, а щодо банків діяти жорстко. Якщо банк неспроможний виконувати свої зобов’язання, він виставляється на продаж без всяких варіантів рефінансування з боку НБУ», – заявив експерт.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив: якщо військові дії не відновляться, найгірша точка економічного падіння вже пройдена. Подібну заяву зробила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва. Вона вважає, що економіка України досягла свого дна, а починаючи з другого кварталу 2015 року, очікується поступове відновлення економічної активності.


Фото: ТСН

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів: