ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 14 червня 2014 р.

14.06.2014р. Б. / Архиєпископ Палья до єпископату США: Сім'ями легковажать і переслідують

І світ, і Церква потребує свідчення, що сьогодні можна творити чудові, радісні та постійні сім'ї. Нагодою для цього буде Світова зустріч сімей, – сказав американським єпископам голова Папської Ради у справах сім'ї.

Архиєпископа Вінченцо Палью запросили для участі в обговореннях єпископату США, щоб представити зустріч сімей, яка відбудеться наступного року у Філадельфії. «Жоден папський візит не є офіційним, поки Святий Престіл не затвердить його. Проте в нас є вагомі причини надіятися, що Папа Франциск приїде до нас з цієї нагоди. Отож, ми готуємося до його візиту», – сказав Архиєпископ Філадельфії Чарльз Шапю.

Архиєпископ Палья сказав, що зустріч у Філадельфії є частиною контексту Синодів єпископів про сім'ю. Вони мають допровадити в Церкві до весни сім’ї, яка зараз перебуває в кризі. Причин цього є багато. Ватиканський єрарх говорив про несприятливу для сім’ї культуру, де на першому місці є особа і її права. Це призводить до легковаження і очорнення сім'ї, а навіть до переслідування. При цьому збільшує кількість людей, які вирішують бути самотніми. «Прошу вас, вірте і навчайте своїх вірян, що саме в сім'ї ми виявляємо, що нашою долею не є самотність, але плідна любов», – закликав єпископів США голова Папської Ради у справах сім'ї.

Немає коментарів: