ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 13 червня 2014 р.

13.06.2014р. Б. / Священика оштрафують за допомогу бездомним?

Покарання у вигляді штрафу в розмірі 12 тисяч євро вимагає прокуратура для 70-річного о. Жерара Ріффара із Сент-Етьєну, Франція, котрий надав притулок бездомним у приміщеннях, що належать парафії.

Упродовж чотирьох років священик керує товариством Антициклон, що займається людьми, які не мають постійного місця проживання. Сім років тому о. Ріффар почав приймати їх на ніч у своєму помешканні. Їх кількість зросла до 40, у тому числі багато з Демократичної Республіки Конго. Вони спали у парафіяльному залі при церкві. Священик приймав їх, незважаючи на заборону місцевої влади від лютого 2013 року. Владою було визнано, що ці приміщення не відповідають "стандартам безпеки".

Отець Ріффар наголошує, що держава відповідно до закону зобов'язана забезпечувати прихисток особам, які шукають притулку, що вона не робить. Він вказує на конфлікт між тим, у чому його звинувачують, і обов'язком не залишати без допомоги людей у надзвичайних ситуаціях. «Ми робимо все, що можемо тими засобами, котрі маємо у розпорядженні. Ми не дотримуємося всіх норм щодо житла, тому що ми не є такого типу структурою», – пояснює священик, який отримав підтримку ординарія Сент-Етьєну єпископа Домініка Лебрена.

Священик також відкидає звинувачення суду, що відкриваючи двері церкви і суміжних приміщень, він підтримує нелегальну імміграцію. Його адвокат спирається на той факт, що його клієнт допомагає людям у ситуації, коли держави не  забезпечує їм їхнього права на тимчасове місце проживання, і вимагає виправдання о. Ріффара.

Суд у Сент-Етьєні має винести рішення у цій справі 10 вересня.

Немає коментарів: