ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 4 червня 2014 р.

04.06.2014р. Б. / Іраріон Алфєєв: у смертях на Сході України винні греко-католики

Іларіон Алфєєв
Глава Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патрірахату одіозний митрополит Іларіон Алфєєв, виступаючи на ІV Європейському православно-католицькому форумі у Мінську звинуватив УГКЦ у кровопролитті в Україні та традиційно звинуватив українських греко-католиків у тому, що саме вони є найбільшою перепоною у католицько-православному діалозі. 
 
Говорячи про ситуацію на Сході України ієрарх заявив: «Дуже деструктивну роль у формуванні такої ситуації зіграли греко-католики. Висловлювання їхнього Верховного Архиєпископа, єрархів, священнослужителів, надзвичайно заполітизована позиція надзвичайно сприяли поляризації суспільства, поглибленню конфлікту, який уже привів до багаточисельних жертв… уніати виразно стали на одну з сторін протистояння. Агресивні висловлювання уніатів, дії, спрямовані на підривання канонічного православ’я, активні контакти з розкольниками, прагнення розчленувати єдину багатонаціональну Російську православну церкву, принесли не тільки велику шкоду Україні й її населенню, але і православно-католицькому діалогу. Все це відкинуло нас назад, пригадавши часи, коли католики і православні сприймали один одного не як союзників, а як суперників.» 

Православний митрополит заявив що саме існування УГКЦ є спецпроектом Ватикану для підриву православ’я: «Сьогодні знову з усією очевидністю відкривається те, про що православні знали завжди – унія, була і, нажаль, залишається спецпроектом Католицької Церкви, спрямованим на підривання канонічного православ’я». 

«Сьогодні я, користуюсь цією трибуною, щоб звернутися до наших партнерів по православно-католицькому діалогу з закликом зробити все можливе, щоб охолодити гарячі голови в уніатському середовищі, зупинити дії греко-католиків, спрямовані на поглиблення кризи в Україні» – висловив офіційну позицію своєї церкви митрополит Іларіон Алфєєв. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: