ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 9 квітня 2014 р.

09.04.2014р. Б. / Патріарх РПЦ Кирило назвав анексію України "несенням світла Христової віри"?

Патріарх РПЦ Кирило заспівав оду хвали російській владі"Русь розпрямлялася подібно до потужної пружини. Не так швидко, не за якимись чарівними діями, а спокійно, з гідністю країна набирала міць, поширюючись від краю і до краю землі.

Що означало це велике ділання наших предків? Чи було це нестримним прагненням до багатства, до множення своєї потужності? Чи це була патологічна заздрість до сусідів? Не було ні першого, ні другого, ні третього. У сусідів заздрити було нічому, і не було прагнення помножити багатство, тому що ніхто не знав, чи є взагалі якісь багатства в цих безкрайніх сибірських і далекосхідних землях, не було і прагнення комусь докучати.

Сьогодні, в доленосний для нашої Вітчизни час, ми молилися тут, в Кремлі, про державу Російську, про всю історичну Русь, щоб Господь помістив всіх нас під Покровом Пречистої Цариці Небесної, щоб Він ніколи не допустив міжусобної брані, щоб брат не повставав на брата, але щоб збиралася поступово духовна сила Русі, та сама сила, яка привела до створення великої держави, яка виявила себе в багатьох прикладах святості, в чудових прикладах героїзму і мужності. Ми молилися про це в день Благовіщення Пресвятої Богородиці".


Скажете, що тут немає ні слова про Крим. Але якщо проповідь у день Благовіщення починається не з Євангелія, а з гімну московській політиці збирання земель чесними правителями ( Іван Калита почав перший ), значить, це архіважливо для проповідника. Значить, мова про сучасність, а не просто про історію.
 
Значить, сьогоднішній лист київського місцеблюстителя митр. Онуфрія Путіну про збереження цілісності України навряд чи буде підтримано Патріархом. Ми молимося про те, щоб брат не повставав на брата, що збирає землі під правицю московського государя. До речі, в патріаршій версії розширення московських володінь немає місця для багатовікових воєн з єдиновірними тверичами і новгородцями. "Усі війни Москва вела лише з іновірцями". Єдиний мотив цих розширювальних воєн - Благовіщенський. Місія інородців. Релігійний мотив експансії і воєн. Напевно, тепер з арсеналу апологетів доведеться прибрати раніше часто повторювану тезу про те, що унікальність Росії у відсутності в її історії хрестових походів і релігійних воєн. Тепер з пам'яті доведеться прибрати зайві знання. Наприклад про те, що головним мотивом проникнення росіян на північ і схід був пошук хутра. Або про те, що 150 років чукчі вели свою, часом успішну війну проти казаків і тих, хто молився в Благовіщенському соборі. Треба забути інтернет шлях до статей "російсько-чукотської війни" або "приєднання Чукотки до Росії". Треба забути і про те, що в 19 столітті саме купці, а зовсім не синодальні місіонери наполягали на підкоренні Середньої Азії. І ще варто забути, що в історії словосполучення "вєлікоє дєланіє" Magnum opus алхіміки і масони відносили до пошуку філософського каменю.

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на сторінку диякона Кураєва у livejournal.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів: