ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 5 квітня 2014 р.

05.04.2014р. Б. / Греко-католики знову заважають РПЦ

митрополит Іларіон
Цього разу греко-католики начебто стали перешкодою для можливої зустрічі Папи Римського і патріарха Кирила. Про це заявив Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон.
 
В інтерв’ю американській газеті National Catholic Register митрополит Іларіон пожалівся, що дії греко-католиків в Україні серйозно ускладнили поточний діалог між православ'ям та католицтвом і стали на заваді зустрічі Папи Франциска і патріарха Кирила. 

«Ще минулої осені мені здавалося, що сторони готові до того, щоб почати готувати зустріч. Але події на Україні дуже суттєво відкинули нас назад. Це пов'язано, в першу чергу, з діями греко-католиків», — сказав він. 

«У нинішньому громадянському протистоянні греко-католики відразу ж зайняли позицію однієї з сторін, увійшли в активну взаємодію з розкольниками. Глава УГКЦ спільно з главою так званого Київського патріархату ходив по кабінетах держдепартаменту США, закликаючи американську владу втрутитися в ситуацію та навести порядок в Україні», — пояснив представник Російської Православної Церкви. 

«У Ватикані нам кажуть, що на дії греко-католиків вплинути не можуть, оскільки ті володіють автономією. Але і відмежуватися від цих дій Ватикан не хоче», — зазначив єрарх. 

Митрополит Іларіон також заявив, що греко-католики заважали православним завжди, починаючи від Берестейської унії 1596 року. 

Нагадаємо митрополит Іларіон Алфєєв і раніше постійно заявляв про те що греко-католики своїм існуванням заважають РПЦ, і що краще би їх не було взагалі. 

За матеріалами: УНІАН-Релігії

Джерело:   КРЕДО (див.коментар р.Б. Леоніда)

Немає коментарів: