ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 1 квітня 2014 р.

01.04.2014р. Б. / Роздуми про аборти

Роздуми про аборти“Жінка...спасеться через народження дітей,
якщо буде у вірі і любові та святості з невинністю” ( 1 Тим. 2, 14-15)

“Викликає жах одна лиш думка, що у світі є діти,
жертви абортів,
які ніколи не побачать сонячного світла....” - Папа Франциск про аборти.

На мою думку, сучасна людина мало знає про страшне вбивство невинної ненародженої дитини – аборти. Для багатьох це нормальна річ. Одного разу шукаючи книгу про аборти, працівниця книгарні сказала, що до недавно вважала аборт звичною медичною процедурою. Але прочитавши різні книги, зрозуміла, що це зовсім не так. 

 З позиції Церкви, зачатий плід вже є людиною і має душу. І я думаю, що більшість лікарів це розуміє. Тому аборт нічим не відрізняється від вбивства. Лікарі, які роблять аборт і жінка, якій роблять аборт є однаковими співучасниками цього злочину. А чоловік, якщо примушував дружину робити аборт, починає підсвідомо очікувати що агресія направлена при аборті на його дитину, може обернутися на нього самого. І тому дружина вже не приваблює його, а викликає почуття відрази.

 Життя – це сокровенний дар Божий. Початком життя і безперервного розвитку кожної людини являється зачаття. Сучасна наука підтверджує цей факт. Зачаття – це таємниця в якій присутня Божа сила і воля. Кожна людина – творіння рук Божих: “Руки твої створили мене і укріпили мене”(Пс. 118, 73). Аборт – єдине лікарське втручання, результатом якого є не покращення, а погіршення стану пацієнта: здоров'я жінки підривається, а другий пацієнт – дитина – позбавляється життя. Простими словами сказати, аборт це вбивство дитини у лоні матері, яке є важким гріхом та має негативні наслідки для здоров'я жінки. Ще у давнину святі отці писали: “ Та людина, що навмисно погубила в утробі плід, підлягає осудженню смертовбивства ( Правила св. Отців, св. Василій Великий, канонічне послання, правило 2). 

 Чи знаємо ми, який є постабортний синдром? Марією Симон із університетської клініки у Німеччині, було проведено дослідження і виявлено, що як мінімум дві жінки із трьох після аборту переживають важкі депресії. Доктор Сьюзен Стенфорд із США, яка пережила аборт, пише: “Я не знаю у кого так зламане серце, як серця жінок після аборту”. Але на жаль, ніхто не думає про наслідки аборту. Психологи кажуть, що жінка після аборту не відчуває себе вільною і втрачає внутрішній спокій . І це не дивно, як може людина спокійно жити після скоєного вбивства. А далі з'являються конфлікти у сім'ї, на роботі, з рідними і друзями тощо.

 Що ми можемо зробити щоб запобігти скоєнню абортів? Найперше молитися. Щоб Господь відвернув цей страшний задум від тих жінок, які хочуть погубити своїх ненароджених дітей і дав їм розуміння дару людського життя. Також говорити, писати, просвічувати людей з духовної точки зору, розповідати про сенс аборту, його наслідки, як для душі так і для тіла людини. Потрібно наголошувати, що аборт – це вбивство і важкий гріх, що це жорстокий вчинок, який відбувається з волі батьків чи за їх згодою та за участю лікарів. Дві сторони є відповідальні за скоєне. А третя сторона – ненародженна дитина, не може нічого вдіяти у цій ситуації і позбавляється життя найріднішими для неї людьми – батьками.

На закінчення хочу звернутися до всіх жінок цілого світу, не варто брати на себе страшний гріх – вбивства власної дитини. Бог любить нас і дає життя. Бережіть священний дар – сокровенне життя під своїм материнським серцем!

бр. Теодор Дутчак, (ЧСВВ. м. Вільнюс, монастир св. Йосафата)

Джерело: КІРІОС

Немає коментарів: