ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 17 травня 2013 р.

17.05.2013р. Б. / Гроші повинні служити, а не керувати



Нові посли з чотирьох континентів світу – Киргизької Республіки в Азії, Антигуа і Барбуди, центральноамериканської країни у східній частині Карибського моря, Великого Герцогства Люксембургу в Європі та Ботсвани, держави в Південній Африці, – учора, 16 травня, вручили вірчі грамоти Папі Франциску.
 
Папа прийняв послівЧотири країни з різних континентів та з відмінними внутрішніми й церковними обставинами стоять перед схожими викликами: економічна криза, соціальні напруження, утвердження нової невидимої фінансової тиранії. 

Звертаючись до послів, Папа Франциск наголосив, що тиранія грошей та корупції випливає з відкидання етики, з відмови від Бога. Сучасна людина зведена до однієї вимоги: споживацтва. У той час, коли бачимо прогрес у галузі медицини, освіти й комунікацій, більша частина людства і надалі живе у щоденній нестабільності. Згасає радість життя, страх і відчай охоплюють серця багатьох людей, навіть у так званих «багатих країнах», зростають аморальність і насильство, дедалі очевиднішою стає бідність. 

Однією з причин цього, на думку Святішого Отця, є неправильне ставлення до грошей, згода на те, щоби гроші панували над нами й над нашими суспільствами. Папа підкреслив, що причиною фінансової кризи є глибока антропологічна криза, яка заперечує першість людини в суспільстві, в економіці. Людина не тільки зведена до споживацтва, а й сама вважається немовби товаром, який можна використати і викинути. Святіший Отець вказав, що утверджується нова невидима тиранія фінансових спекуляцій, яка відкидає етику, адже етика посилається на Бога, який перебуває поза межами ринкових категорій. 

Побажання Папи – здійснити етичну фінансову реформу, яка би, своєю чергою, привела до економічної реформи, що була би корисною для всіх. Однак, це вимагає мужньої зміни у життєвій позиції політичних діячів, наголосив Святіший Отець, і додав: «Гроші повинні служити, а не керувати! Папа любить усіх, багатих і бідних, але в ім’я Христа Папа зобов’язаний нагадувати багатому, щоби допомагав бідному, поважав його і підтримував». Папа закликає до безкорисливої солідарності та спрямування етики на користь людині в фінансовій та економічній галузях. 

Святіший Отець пригадав слова св.Йоана Золотоустого: «Не ділитися з бідними своїм добром означає їх обкрадати і позбавляти їх життя. Блага, якими володіємо, – не наші, а їхні». 

Церква заохочує державних керівників по-справжньому служити загальному добру своїх народів та формувати нове політичне й економічне мислення, яке сприятиме здоровому співіснуванню економічної та суспільної сфери. 

За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: