ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 15 травня 2013 р.

15.05.2013р. Б. / Церкви проти дій ізраїльської поліції


Єрусалим
 
Проти брутального ставлення до духовенства й вірних з боку ізраїльської поліції та проти її нахабства протестують 13 очільників християнських Церков у Святій Землі.
 
Документ підписали ієрархи православних і католицьких Церков, включно з Латинським патріархом Єрусалима і кустошем Святої Землі. 

У протесті, скерованому до ізраїльських властей, єпископи висловили занепокоєння численними актами брутальної поведінки поліції щодо духовенства, місцевих вірних і паломників під час святкування православної Пасхи, і зокрема під час літургії Благодатного Вогню, звершуваної у Велику Суботу. «Цей день радості і святкування, – написано у заяві, – став днем великого суму та болю для наших вірних, до яких поставилися агресивно ізраїльські поліцейські, що контролювали ворота й вулиці Старого Міста і внутрішній простір базиліки Святого Гробу». 

Схвалюючи присутність сил безпеки задля гарантування порядку під час відправлення богослужіння Благодатного Вогню в базиліці Воскресіння Господнього, ієрархи критикують поліцію, яка «під приводом безпеки та дисципліни припустилася агресії щодо духовенства й паломників, унеможливлюючи їм доступ до церков і монастирів». Також і автору цієї замітки заблокували можливість дістатися офісу Християнського інформаційного центру. 

Ієрархи Церков Єрусалима написали у протесті, що використані засоби безпеки порушують права християн на молитву в церквах і святих місцях. Засуджуючи закриття Старого Міста, вони звернулися до властей Ізраїлю з проханням «уможливити повний доступ до святих місць» під час Великого Тижня, який у Єрусалимі відзначається за двома календарями: григоріанським і юліанським. 

Минулого тижня також і єгипетський уряд скерував офіційний протест у зв’язку з тим, що було побито трьох єгипетських дипломатів і коптського священика під час молебню Благодатного Вогню. Віце-міністр закордонних справ Ізраїлю Зеєв Елкін приніс публічні вибачення і закликав до спокою. 

За матеріалами: wiara.pl

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: