ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 13 травня 2013 р.

13.05.2013р. Б. / Статистика: віруючими є 80% людей


релігіїСеред мешканців Землі 80% є віруючими. Кожен третій – християнин, а до ісламу належить майже кожен четвертий.
 
Приблизно 2,2 млрд людей (32% від загальної чисельності людства) сповідують християнство, 1,6 млрд (відповідно, 23%) - іслам, 1 млрд (15%) - індуїзм, 500 млн (7%) - буддизм, і 14 млн (0,2%) - юдаїзм. 

Вісім з десяти жителів планети нині ототожнюють себе з якоюсь релігійною конфесією чи групою. 

Демографічне дослідження, проведене Pew Research Center в більш, ніж 230 державах і територіях, показало, що віруючими вважають себе приблизно 5,8 млрд з 6,9 млрд жителів Землі. Це дослідження базувалося на аналізі результатів понад 2, 5 тис переписів і опитувань.

1,1 млрд осіб або 16% населення не ототожнюють себе з певною релігією: тобто, їх можна вважати третьою за чисельністю групою (втім, дуже багато хто з них у тій чи іншій формі вірять у Бога). 

Як мінімум 73% жителів планети живуть у державах, де адепти тієї чи іншої релігії становлять більшість населення (сюди не віднесено ситуації, де ця диспропорція зачіпає різні гілки однієї релігії - наприклад, сунітів і шиїтів, католиків і протестантів). 

При цьому, індуїсти і християни воліють жити там, де вони є більшістю: 97% індуїстів живуть у трьох таких державах - Індії, Непалі та Маврикії), а 87% християн в 157 переважно християнських країнах.

Мусульмани складають більшість у 49 державах, в яких мешкає 73% світових адептів ісламу.

 Буддистська більшість є в семи країнах (Бутан, Бірма, Камбоджа, Лаос, Монголія, Шрі Ланка, Таїланд) - в них живуть 72% буддистів світу. 

«Люди без релігії» - більшість у шести державах і територіях (Китай, Чехія, Естонія, Гонконг, Японія і Північна Корея). 

«Наймолодша»  релігія світу - іслам: середній вік середньостатистичного мусульманина - 23 роки. Середньостатистичному індуїсу 26 років, християнину - 30, «людині без релігії» і буддисту - по 34, юдеєві - 36 років. 

За матеріалами: ZN.UA

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: