ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 14 листопада 2018 р.

14.11.2018р. Б. / ІІ Всесвітній День Бідних: медичний пункт на площі Святого Петра

З нагоди ІІ Всесвітнього Дня Бідних, на бажання Папи, на площі Святого Петра у Ватикані відкрито медичний пункт.

На бажання Папи Франциска з нагоди ІІ Всесвітнього Дня Бідних 12 листопада 2018 р., на площі Святого Петра у Ватикані відкрито медичний пункт. Його організувала Папська Рада сприяння новій євангелізації і він діє від 8-ої до 22-ої години, адже саме пізно ввечері, коли вже немає туристів, поблизу безпритульні шукають надійного притулку. Вбогі можуть отримати тут безкоштовне медичне обстеження, зробити необхідні аналізи, пройти медичний огляд спеціалістів з різних галузей охорони здоров’я: кардіології, інфектології, дерматології, ревматології, гінекології, офтальмології, подології, загальної медицини. Йдеться про найрізноманітніші патології, від найпростіших, яким можна зарадити легко й швидко, до складних ситуацій, що вимагають госпіталізації.

Хворих приймають коло тридцяти лікарів-волонтерів, а відкриття медпункту стало можливим завдяки тісній співпраці медичних установ Ватикану та Італії, таких як «Карітас», «Червоний Хрест», Мальтійський Орден та інші. Вже від перших днів до медичного пункту поспішили не тільки римські безпритульні, але й чимало приїжджих, шукаючи не тільки тілесного оздоровлення, але й розради, слів підтримки, солідарності та християнської любові.

Яким би не було захворювання, в медичному пункті на площі Святого Петра недужі знаходять не тільки кваліфіковану медичну допомогу, але й щирий прийом і утішення від великодушних волонтерів.

Всесвітній День Бідних був встановлений 2017 року Папою Франциском на закінчення Надзвичайного Року Милосердя, щоб нагадати всій християнській спільноті борг допомоги убогим та нужденним, людську гідність яких часто принижують.  Католицька Церква відзначає його кожної ХХХІІ звичайної неділі літургічного року.

18 листопада, з нагоди ІІ Всесвітнього Дня Бідних, Папа Франциск відслужить у базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу, а після молитви «Ангел Господній» у ватиканському залі Павла півтори тисячі бідних та найбільш потребуючих матимуть можливість розділити трапезу із Святішим Отцем.

Обіди для бідних запропонують католицькі їдальні, семінарії, колегії та парафії італійської столиці, а також і деякі ресторани в центрі міста.

Слід згадати, що Всесвітній День Бідних буде відзначатись також і в Україні. Зокрема, Спільнота святого Еґідія та рух «Молодь за мир» проведе в Інституті святого Томи Аквінського в Києві обід для 150 бідних і бездомних.

Немає коментарів: