ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 22 березня 2015 р.

22.03.2015р. Б. / “Те, чого просимо в Бога, робімо для наших ближніх”, - Глава УГКЦ у Римі закликав вірних до посту, молитви та діл милосердя

У п’ятницю ввечері, 20 березня, в соборі Святої Софії в Римі Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, звершив Літургію Напередосвячених Дарів за Архиєрейським чином. У своєму духовному слові він закликав вірних “витривати в пості, молитві та ділах милосердя”.

“Прямуючи дорогою Великого посту до Воскресіння Христового, важливо пам’ятати про три правила цієї мандрівки: молитву, піст і милостиню”, - пригадав Глава УГКЦ, цитуючи слова св. Петра Хризолога про те, що “піст є душею молитви, а милостиня є душею самого посту”. “Той, хто просить у Бога милосердя, але не є милосердним до свого ближнього, нічого не отримає від Бога. Той, хто постить, але не є співчутливим до голоду і спраги тих, що не мають на своєму столі щоденного хліба, погано постить. Той, хто просить дари в Бога, але не ділиться своїми дарами з ближніми, є безплідним у своїй побожності”, - наголосив у своєму повчанні Блаженніший Святослав.

Сьогодні ми молилися за наш народ, який паломничає до свободи. Однак для того, щоб наша молитва була вислуханою, нам потрібно постити і чинити діла милосердя. Ми не повинні жити порожньою релігійною побожністю, замикаючись на власних потребах. Отож я прошу всіх вас витривати в пості, молитві й добрих ділах”, - закликав Предстоятель УГКЦ.

Учасниками богослужіння були також представники ректорату та студенти Папської колегії Святої Покрови та посол України при Апостольській Столиці Тетяна Іжевська.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

Джерело:   Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів: