ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 15 березня 2015 р.

15.03.2015р. Б. / Папа застеріг від «релігійного комфорту»

Разом зі своїми єпископами в Рим приїхала численна група корейських паломників, з якими Папа зустрівся перед Святою Літургією у Ватиканській базиліці.

Святіший Отець закликав корейців остерігатися «релігійного комфорту», що перетворює полум'я віри в ледь відчутну теплоту, яка нікому не приносить користі.

Папа ще раз підкреслив роль, яку миряни зіграли в історії Церкви в Кореї. Протягом двох століть церковна громада існувала тільки завдяки їм. «Допоможіть мирянам усвідомити цю відповідальність, - сказав Папа, звертаючись до корейських єпископів, - вони успадкували цю славну історію».

Що стосується «релігійного комфорту», то ця тактика використовувалася японцями проти християн, щоб примусити їх до відступництва. Після тортур у в'язниці їх відводили в гарні будинки і цілий місяць годували різними наїдками, щоб «пом'якшити» їх віру. Папа попередив, що це може трапитися з кожним. Якщо не йти вперед з силою віри, з любов'ю до Ісуса Христа, ми ризикуємо «зм'якшитися», сповідуючи «солодкаве» християнство. «Бути добрими католиками, але до певної міри»: диявол, за словами Папи, використовує цей «релігійний комфорт», відбираючи у нас сили. «Не забувайте, - підкреслив Святий Отець, - ви - сини мучеників, і в апостольському завзятті не можна торгуватися».

Немає коментарів: