ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 8 березня 2014 р.

08.03.2014р. Б. / «У Росії моляться на ікони з Путіним»

Альоша Авдєєв
У Росії є ікони з Путіним. Люди до них моляться, — сказав Олексій (Альоша) Авдєєв, поет, актор, бард, росіянин за походженням, який уже тривалий час мешкає у Польщі.
 
Росіяни вже сотні років як не мислили демократично, — зазначив виконавець-емігрант. Вони люблять сильну владу, бо тоді вірять, що це порядок. Росіяни не прагнуть свободи, для них вона означає безлад. У певному розумінні росіяни то невільники. 

Я переживаю жахливий сором, дивлячись на те, що робить Путін, — сказав далі Альоша Авдєєв. Путін живе в іншому світі. Він поза законом. У Росії Путін робить, що захоче, контролює все, і хотів би перенести це на міжнародну арену. 

Щодо поклоніння декого з російських православних іконам із Путіним, то історично це теж не є новиною. Те, що зробив свого часу Гітлер із протестантською Німеччиною, знову повторюється: з християнства витісняють Христа, аби замінити Його поклонінням владі. Охрещений у дитинстві, Гітлер зрештою зробив ставку на відверте поганство; зрощена з державою РПЦ цілком може обійтися і без відкинення її владою. Так чи інакше, все зводиться до одного: та чи та гілка християнського віросповідання під політичним тиском перетворюється на поганство.
 
За матеріалами: Gość Niedzielny

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: