ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 17 лютого 2014 р.

17.02.2014р. Б. / WSJ: Росія готує для України грузинський сценарій

Після закінчення Олімпіади в Сочі Росія більше не буде стримуватися і чинитиме надзвичайний тиск на Україну.

Таку думку у статті Останній шанс для Європи в Україні, опублікованій у The Wall Street Journal, висловив Стефан Бланк, старший співробітник Ради американської зовнішньої політики (American Foreign Policy Council) у Вашингтоні.

Експерт підкреслює, що північний сусід постійно відмовлявся визнавати незалежність України.

"Представники російської еліти свято вірять в те, що незалежної України ніколи не було і не буде", - підкреслює Бланк, додаючи, що в принципі Росія розглядає будь-яку пострадянську чи східноєвропейську країну з такої ж точки зору.

На його думку, повідомлення про формування проурядових воєнізованих угруповань в Східній Україні, заклики кримських законодавців "врятувати" їх від українського антиурядового повстання, і обговорення в російських ЗМІ можливого розпаду України вказують на сценарій, який відкриває шлях для застосування сили.

"Росія вже роздала тисячі паспортів жителям Криму, і могла б, наприклад, заявити, що має "рятувати" своїх громадян, як це було у Грузії в 2008 році", - припускає Бланк.

Він нагадує, що в 2009-му та 2013-му РФ проводила військові навчання "від Арктики до Балтики", під час який військові тренувалися захищати дружню Білорусь від агресії збоку східноєвропейських країн.

"Окрім того, що ці навчання були явною репетицією загальноєвропейської війни, вони також поклали підґрунтя думки про те, що Росія може і буде захищати своїх громадян за кордоном", - вважає американський експерт.

"Після закінчення Олімпійський ігор, Москва буде вільна втілювати свої імперські фантазії, якщо ЕС та Вашингтон не зможуть діятимуть разом в Україні", - підкреслює Бланк.

Він переконаний, що стримати апетити Москви може введення Заходом санкцій проти нинішнього українського уряду та надання Україні фінансової та політичної допомоги.

Джерело:   Українська правда

Немає коментарів: