ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 7 лютого 2014 р.

07.02.2014р. Б. / Ватиканський дипломат: зауваження ООН суперечать Конвенції про права дитини

Святий Престол з подивом прийняв заключні зауваження Комітету ООН з прав дитини, представлені 4 лютого 2014 року в Женеві, зазначив Постійний спостерігач Святого Престолу при ООН та інших міжнародних установах в Женеві, архиєпископ Сільвано Томазі. У документі містяться звинувачення на адресу Святого Престолу, пов'язані з сексуальними злочинами представників духовенства. Комітет зазначив, що Святий Престол продовжує порушувати конвенцію про права дитини, а також обрушився з критикою на позицію Церкви щодо гомосексуалізму, контрацепції та абортів.

Постійний спостерігач висловив думку, що документ був підготовлений ще перед зустріччю Комітету з делегацією Святого Престолу і не був доповнений. Апостольська Столиця "представила точні відповіді на різні пункти, що не були внесені до цього заключного документу або хоча б не були серйозно взяті до уваги", - сказав він. Згідно з словами ватиканського дипломата, в документі не відзначені ті зусилля, які були прийняті Святим Престолом, Державою Ватикан і різними єпископатами на користь захисту дітей, і які "важко знайти" в діяльності інших структур або навіть держав.

Архиєпископ Томазі зазначив, що деякі із звинувачень ООН є "некоректними" і навіть суперечать самій Конвенції про права дитини. "Наприклад, Конвенція в преамбулі говорить про захист життя і захист дитини до і після народження, у той час як у бік Ватикану дається порада - змінити позицію з питання абортів!", - помітив єрарх. "Якщо дитину вбивають - вона не має більше прав", - підкреслив він і додав, що в цьому головне протиріччя з фундаментальними цілями Конвенції - захищати дітей.

Дипломат вважає, що Комітет з прав дитини не надає "великої послуги" ООН, намагаючись змусити Святий Престол відмовитися від свого навчання. Проте Святий Престол має намір продовжувати конструктивний і відкритий діалог, йому нема чого приховувати, і готовий продовжувати надавати відповіді на питання, необхідні для досягнення головної мети - захисту дітей, зазначив архиєпископ Томазі в інтерв'ю Радіо Ватикану.

Говорячи про причини негативного характеру зауважень ООН і їх "ідеологізованої лінії", єрарх висловив думку, що це може бути пов'язано з впливом неурядових організацій до сфери інтересів, які належать питанням гомосексуалізму та ін.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: