ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 5 лютого 2014 р.

05.02.2014р. Б. / Важкі питання. У чому богословський сенс посту?

ПИТАННЯ: У чому богословський сенс посту?

ВІДПОВІДЬ: Пояснимо сенс посту словами Папи Бенедикта XVI. В одному з послань на Великий Піст він так розкриває сенс пісної стриманості: справжній піст націлений на «куштування істинної їжі, якою є воля Отця». Утримання, до якого закликає Церква, не має фізичних або естетичних мотивацій, але в його основі лежить потреба людини у внутрішньому очищенні, яке виводить отруту гріха і зла, привчає до здорових видів зречення, що рятує віруючого від рабства власного «я». Піст допомагає людині бути більш уважною і відкритою до слухання Слова Божого і до служіння братам. Утримання, продиктоване любов'ю до Бога, означає «вільне рішення відмовитися від чогось, щоб допомагати іншим». Це також період особливо інтенсивної духовної боротьби, що протистоїть злу, яке є у світі та в кожному з нас. Папа закликає підкріплювати духовне боріння молитвою, нагадуючи, що «піст – це душа молитви» або, як говорив святий Петро Хризолог, «моліться і постіть». Без молитви людське «я» замикається в собі, а внутрішня розмова з Богом перетворюється на монолог, який породжує тисячі самовиправдань. «Я» ризикує стати «божеством», тоді як піст допомагає віруючому смиренно підкоритися Богові, сподіваючись на Його благість і милосердя. Покаяння і навернення означають прийняти, вільно і з любов'ю, факт своєї повної підвладності Богові, нашому Творцеві, і Його любові. Це – не залежність, а справжня свобода. Покаяння полягає в тому, щоб залишити гонки за власним минущим успіхом і не покладатися на людину і на земні блага, але повністю довіритися Господу.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: