ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

27.09.2013р. Б. / Папа відлучив від Церкви священика, який одружував гомосексуалістів

Папа Франциск
Папа Римський Франциск відлучив від церкви колишнього австралійського священика Грега Рейнольдса, який виступав за рукоположення жінок у священицький сан і одностатеві шлюби.
 
Спочатку Папа позбавив його сану, а потім – відлучив від Церкви. 

Колишній австралійський священик Рейнольдс вже багато років поводився скандально. Спочатку він заявляв про підтримку жіночого священства, згодом брав участь в гей-парадах на захист одностатевих шлюбів. Також він неофіційно одружував гомосексуалістів. 

У 2011 році о. Рейнольдс відмовився від обов’язків настоятеля та заснував рух «інклюзивних католиків», який закликає Церкву змінити своє ставлення до гомосексуалізму та рукоположення жінок. 

Єпископ Мельбурна Деніс Гарт заборонив йому публічно виконувати священицьке служіння, зокрема відправляти Месу та вділяти Причастя. 

На тему скандального священика висловилася Конгрегація віровчення. 31 травня архидієцезія Мельбурна отримала лист від Апостольської Столиці. Документ повідомляв, що Папа позбавляє сану священика, який проголошував єресь, а також відлучає його від Церкви. Це остаточне рішення. 

Причина екскомуніки – погляди Рейнольдс, які суперечать вченню Церкви. 

Рішенню Папи здивувалися «прогресивні медіа», які неодноразово перекручували слова Святішого Отця про ставлення до гомосексуалізму. 

За матеріалами: Gość Niedzielny  

 Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: