ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 13 вересня 2013 р.

13.09.2013р. Б. / Європа сказала життю історичне «Так»

Один з нас
Чи відступить Європейська Комісія під тиском громадян Європи? Чи стримає вона фінансування абортів у країнах, що розвиваються? Європейська громадянська ініціатива «Один з нас» має шанс змінити законодавство Євросоюзу.
 
170 тис. дітей пренатального періоду щороку гине в Африці через проекти, фінансовані Євросоюзом. Уже мільйон європейців приєдналися до громадянської ініціативи «Один з нас», аби припинити фінансування абортів з кишені європейського платника податків. 

Ані Грінпіс, ані д-р Брюстль, імовірно, не припускали, що їхня суперечка матиме аж такі далекі наслідки. Вердикт Трибуналу справедливості Європейського Союзу в їхній справі стверджує, що людське життя починається від моменту зачаття, а людський ембріон заслуговує на пошану його гідності та інтегральності. Це рішення додало сил усім діячам pro-life із цілої Європи. 

Головним ініціатором Європейської громадянської ініціативи (EIO) «Один з нас» є італійський європосол Карло Кассіні, колишній суддя Вищого суду і голова найбільшої італійської організації pro-life. До Виконавчого комітету входять також представники Іспанії, Угорщини та Польщі. То вони координують найбільшу в історії Європи акцію pro-life.

«Чи складе Комісія іспит на європейськість? Чи слогани про демократичний характер Євросоюзу знайдуть відображення у дійсності, а отже, чи Комісія і Парламент прислухаються до голосу громадян? А цей голос каже виразне «так» життю!» — каже Якуб Балтрошевич, координатор EIO «Один з нас» від Польщі. 

Попри те, що необхідний мінімум уже зібрано, організатори продовжують збір підписів. Тому 22 вересня в усій Європі відбудеться Європейський день збору підписів. Поляки сподіваються на чисельність голосів pro-life, які може дати їхня країна. У листопаді в Кракові намічено створити першу в історії Європи Федерацію організацій pro-life, яка вкаже спільний напрямок діяльності на 2014-2020 роки. Серед очікуваний гостей — європосли та представники організацій pro-life зі США, аби одразу будувати спільну трансатлантичну діяльність. 

Європейська громадянська ініціатива (EIO) — це новий механізм Євросоюзу, який має стати відповіддю на дефіцит демократії в євросоюзних інституціях. Якщо організатори EIO зберуть мільйон підписів у щонайменше семи країнах Євросоюзу, Європейська Комісія буде зобов’язана організувати публічні слухання. Під час зустрічі лідери ініціативи зможуть представити комісарам аргументи у своїй справі. Далі Комісія ухвалить рішення, чи скерувати справу до Парламенту. Це рішення разом з обґрунтуванням буде опубліковане у Щоденнику Уставу Європейської Комісії всіма офіційними мовами ЄС. На сьогодні у Європі тільки двом ініціативам вдалося переступити межу в мільйон підписів. Слухання заплановано на весну 2014 року.
 
За матеріалами: deon.pl 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: