ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 4 вересня 2013 р.

04.09.2013р. Б. / Сталін та Ленін на шкільних зошитах

Зошити
В Україні знову продають шкільні зошити із зображеннями Сталіна, Леніна, Мао Цзе Дуна та інших комуністичних вождів. Такі зошити, як і торік, можна купити в Києві, Донецьку та інших українських містах. Зокрема, їх можна придбати за 8–10 гривень за штуку на столичному ринку «Петрівка» або замовити в інтернет-магазинах. На думку деяких експертів, такий продаж є антидержавним кроком. Натомість комуністи вітають подібну практику і стверджують, що «без Сталіна не було б України».
 
Серія зошитів «Контроверсійні лідери» (Володимир Ленін, Йосип Сталін, Фідель Кастро, Мао Цзе Дун, Че Гевара…) з біографіями та описом діяльності цих діячів є у вільному продажу для українських школярів. Виробником такої продукції є дніпропетровська компанія «Полісвіт», яка виконує замовлення московської торгової компанії «Альт». Усередині зошиту, під місцем для нотаток є невеличкий текст від компанії «Альт». Зокрема, про Сталіна вказано, що на період його перебування при владі припадає «низка найважливіших подій в історії СРСР і світу в 20-му столітті». Ці події перелічені, зокрема: «основний внесок народів СРСР у розгром фашизму, створення масштабного механізованого сільського господарства, масовий трудовий і фронтовий героїзм». Хоча у цій передмові згадали і про голод в 1932–33 роках «на частині території СРСР», встановлення диктаторського режиму, масові репресії, депортації народів. Щодо такого дизайну зошитів зазначено: «Ми раді, що ви поділяєте наші ідеали».
 
Чи купувати «Контроверсійних лідерів» – особистий вибір кожного. Контролювати цей процес мають у школі, а не на ринках, стверджує продавець одного зі шкільних київських ярмарків на Петрівці. «Я не можу радити школярам – купувати ці зошити чи ні, все залежить від вчителів», – каже він.
 
Представники компаній «Полісвіт» і «Альт» коментувати друк цієї продукції відмовились, пославшись на некомпетентність. «Що нам замовили – те й друкуємо».
 
Зошити з портретами комуністичних лідерів та їхньою символікою з’явилися у Києві саме напередодні Дня пам’яті жертв нацизму й тоталітаризму, який у Європі відзначають 23 серпня.
 
За матеріалами: Радіо Свобода 

Джерело:   КРЕДО 

1 коментар:

Unknown сказав...

«Диявол вам батьком, тож волите за волею батька вашого чинити. А він був душогубець від початку й правди він не тримався, бо правди нема в ньому. Коли говорить брехню, зі свого говорить, бо він брехун і батько брехні» (Йо 8,44)

Хто і що не говирив би на захист цих нелюдів, але цинізму московських комуняк немає меж. ГАДЮЧЕ ПОРІДДЯ! «Як зможете ви уникнути пекельного засуду?» (Мт 23,33).

р.Б. Леонід.